OVAJ STATUS JE LAJKOVALO VIŠE OD 3.000 LJUDI: Ovako MORATE da hodate u Sarajevu i Beogradu!

"Skini nakit i sat, u torbu ubaci peper sprej, ne pričaj mobilnim telefonom kada si napolju. Nemoj prolaziti ispod merdevina, čak ni na zeleno dok se ne uveriš da su svi automobili stali"

  • 10

Na Fejsbuku je osvanuo komičan tekst o tome kako treba da se ponašate ako šetate glavnim gradom Bosne i Hercegovine. Na veoma šaljiv način objašnjeno je kako da se kroz Sarajevo krećete na što bezbedniji način, a više od 3.000 ljudi je lajkovalo ovu zabavnu priču.

STATUS OVOG DEČKA NA FEJSBUKU IMA VIŠE OD 7.500 LAJKOVA: Objasnio je zašto NEMA devojku (FOTO)

Evo teksta:

"Uputstvo za kretanje po Sarajevu: skini nakit i sat, u torbu ubaci peper sprej, ne pričaj mobilnim telefonom kada si napolju. Nemoj prolaziti ispod merdevina, čak ni na zeleno dok se ne uveriš da su svi automobili stali, pazi na rupe u trotoaru, posebno vodi računa o čoporima pasa i gledaj u daljinu da ih na vreme opaziš, ne nosi otvorene torbe i drži ih uvek napred čvrsto stisnute uz telo, ne kreći se blizu banaka, niti pored ozloglašenih kafića, pazi na oronule fasade, odvoj ličnu kartu i dokumente od novčanika, ne gledaj čudne ljude i nasilnike u oči.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Ne odgovaraj na uvrede i psovke, izbegavaj mračne ulice i prolaze, često se osvrći i ponesi ravne cipele u torbi. Ako se neko pobije ili čuješ svađu skloni se u najbliži objekat ili skreni u drugu ulicu, traži da ti donesu zatvoreno piće u kafanama i klubovima, koristi samo karticu sa pinom i pazi ako si na bankomatu. Ne diraj rukohvate ako si u javnom prevozu i ponesi sredstvo za dezinfekciju, nemoj gaziti u ispljuvke ili izmet, malo se skloni kad dođu crne limuzine sa rotacijama ili kada se vozači utrkuju, proveri da li znaš brojeve policije ili hitne, uvežbaj sprint, sedaj samo u taksi sa registracijom TA, vodi računa da je uplaćena rata osiguranja, jesam li nešto zaboravio? Ah da, donji veš mora biti čist i u usklađenim bojama a čarape bez boja. #Welcome#Sarajevo "

Iako tekst obiluje humorom i šalama, ipak, na neki način, oslikava raspoloženje društva u glavnom gradu BiH nakon događaja u proteklih nedelju dana u svetu i regionu - a velike tragedije i loše stanje društva uvek prate i ovakvi humoristični odgovori. 

Takođe, ovaj duhoviti tekst može da se primeni i na Beograd!

Kako vi hodate kroz svoj grad? Odgovore ostavite u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Miki

    20. novembar 2015 | 15:05

    Ne vidim da je ovo sala! Ovo je istina za bilo koji grad Ex-Jugoslavije na zalost.

  • xxm

    20. novembar 2015 | 15:54

    Simpatican tekst, ali daleko od istine. Ja ne vidim da ima toliko kriminala po ulicama i sigurno se setam po beogradu i u 2-3 nocu. U americi svaki grad ima krajeve gde kad padne noc ne smes maltene da stanes kolima na crveno u tom kraju. Ko nije doziveo mislice da se salim, ali zaista je tako. Ne dao vam bog to da dozivite, onda cete videti sta je ulicni kriminal.

  • BANJALUKA

    21. novembar 2015 | 11:03

    Dodjite u Banjaluku,opusteno,dobrodosli ste uvijek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA