INSTAGRAMOVANJE UTORKOM: Ulice nepobedivog Pariza, grada svetlosti, u inat džihadistima! (FOTO)

Teroristički napadi u Gradu svetlosti su ne samo simbolični napad na kolevku revolucije već i na naše, srpsko pravo sedimo u bašti kafića i pijemo pivo, a da nam niko zbog toga ne prospe mozak. Kako se Parižani bore protiv džihadista? Na najbolji mogući način!

  • 2
Preko 10.000 praznih cipela na pariskom Trgu republike marširaju protiv klimatskih promena. Foto: Instagram/chris.dnova Preko 10.000 praznih cipela na pariskom Trgu republike marširaju protiv klimatskih promena. Foto: Instagram/chris.dnova

Kada su islamisti i džihadisti napali Pariz u petak 13. novembra, kada su pucali u nedužnu decu i slučajne prolaznike, pucali su direktno u srce savremene civilizacije i, verovali ili ne, i našeg, srpskog načina života.

Izaći napolje, do grada, prošetati se Terazijama ili Knezom ili Bulevarom, pričati sa poznanikom na nekom vračarskom ćošku, otići sa porodicom do šoping mola: zar to nije nešto što smatramo delom svog života?

Zato je nedavni teroristički napad u Gradu svetlosti ne samo simbolični napad na kolevku revolucije i modernog koncepta slobode, na pravo Francuza na normalan život, već i napad na naše pravo da uživamo u jesenjem danu kod spomenika Nikoli Pašiću, na naše pravo da u bilo koje doba dana sedimo u bašti kafića i pijemo pivo, a da nam niko zbog toga iz verskih pobuda ne prospe mozak po asfaltu.

Kako se Pariz brani od džihadista? Na jedini mogući način: tako što nastavlja da živi onako kako je navikao da živi, tako što nastavlja da nervira psihote i sociopate iz Islamske države.

Ovako.

#montematre #paris #travel #europe #france #vespa #village #vacation #cafe

A photo posted by (@blair_ro) on

Another day in Paris. #paris #rooftop #roof #toit #sky #eiffeltower #eiffel #toureiffel #ville #city A photo posted by Fab ! (@fabijet) on

  A photo posted by Agata Golan (@golaaaan) on

Champs Eylsées LITT UP A photo posted by Niamh McMahon (@niamh_nic_mathuna) on

  Night Night Beautiful #Paris #carloslovesnicole #honeymooners   A photo posted by Paola Nicole (@nicolesometimes) on

• Père et fils • #Paris #montmartre #view #sacrecoeur #cute #latergram A photo posted by Claire Schepens (@claire.schepens) on

Petit moment de nostalgie

A photo posted by Alessandro | Venice (@imbrunare) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dr Lune

    8. decembar 2015 | 12:41

    Francuska revolucija u Alziru,Maroku,Cadu,Vijetnamu...? dosao racun za naplatu zlocina i eksploatacije po Aziji i Africi..?

  • ser bia

    8. decembar 2015 | 10:50

    Nepobedivi haha rekose francuzi i ostase zivi ustvari neki od njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA