• 19

VELIKO OTKRIĆE POSLE 500 GODINA: Pronađen grob Sulejmana Veličanstvenog BLIZU SRBIJE!

Istoričar Norbert Pap izjavio je da se grobnica nad kojom je podignuto turbe, najverovatnije nalazila na brdu gde je tokom opsade mađarskog utvrđenja bio postavljen Sulejmanov šator

  • 19

Istoričari su uvereni da su na jugu Mađarske pronašli ostatke grobnice turskog sultana Sulejmana Veličanstvenog koji je umro 1566. godine tokom bitke kod Sigeta.
ŠTA SE DESILO ROMANOVIMA? Svet na pragu novog otkrića o sudbini ove RUSKE porodice!

Istoričar Norbert Pap izjavio je da se grobnica nad kojom je podignuto turbe, najverovatnije nalazila na brdu gde je tokom opsade mađarskog utvrđenja bio postavljen Sulejmanov šator.
Svi predmeti pronađeni tokom iskopina, kao i drugi istorijski dokazi, "upućuju na isto", kazao je Pap, dodajući da je potrebno nastaviti sa istraživanjem, prenosi AP.
Turbe je srušeno 1693. po naređenju jednog austrijskog vojnika kako bi na tom mestu bila sagrađena katolička crkva. Otkriće ostataka nadgrobnog spomenika obelodanjeno je 2014.
Istoričari veruju da su u grobnici pokopani Sulejmanovo srce i unutrašnji organi, a da je njegovo telo odneto u Konstantinopolj, tadašnjem Istanbulu.
(Telegraf.rs / Tanjug)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    Da nećemo i njega u svetca staviti a ja znam gde su ga zakopali i to na brzaka da ostane miran

  • топлистанадреалиста

    Да Српкиње сврш...ју! Одмах организовати туристичке туре и увести 500-600 нових аутобуса!

  • ser bia

    O turciiiiiii nikako da shvatite da na pravoslavlje ko krene nema mu pomoci

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima