SEĆAMO IH SE SA SETOM: Ovo su bile najpopularnije cigarete u SFRJ (VIDEO)

Sredinom šezdesetih godina prošlog veka SFRJ je imala čak 15 fabrika duvana, koje su pravile čak 145 brendova cigareta. Godišnje je iz fabrika izlazilo čak 25 milijardi cigareta

  • 37

Bivšu SFRJ starije generacije sigurno pamte po velikom broju proizvoda kojih se danas sećaju sa setom. Mnogi od njih su usled ratova i krize potpuno nestali sa tržišta i jednostavno su prestali da postoje.

SEĆATE LI SE "FILTERA 57"? Najpopularnije cigarete bivše Juge su bile obrnuto zapakovane, a razlog je genijalan (FOTO)

Među takvim proizvodima su sigurno i cigarete. Napomenućemo samo neke: "filter 57", "formula", "opatija", "vek", "zeta".

Pušenje cigareta činilo je sastavni deo imidža čelnika države, a omladina je u SFRJ odrastala na partizanskim filmovima u kojima mladi borci bratski dele duvan.

Sredinom šezdesetih godina prošlog veka SFRJ je imala čak 15 fabrika duvana, koje su pravile čak 145 brendova cigareta. Godišnje je iz fabrika izlazilo čak 25 milijardi cigareta. Najjači i ujedno najpoznatiji brendovi dolazili su iz Sarajeva, Niša i Zagreba.

Tron najprodavanije, u pojedinim godinama i sa više od 40 odsto udela na tržištu, godinama je pripadao "dravi". Takođe, popularna i prodavana bila je i "drina", kao i "morava".

Pogledajte video o tome šta je sve bilo popularno u bivšoj SFRJ.

Kojih se brendova iz bivše SFRJ najrađe sećate, a koje biste hteli da izbrišete iz pamćenja?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Draksi

    14. decembar 2015 | 14:05

    Lazu oni koji kažu da ne bi opet veliku Jugu!Popovi i politicari su posvadjali ljude,zamislite šta bi sad predstavljala Jugoslavija - super vele silu! Da su ljudi samo malo pametniji,ali teško!

  • ☆☆☆

    14. decembar 2015 | 14:25

    dobismo demokratiju,ali nemamo sta da jedemo...

  • Шоне

    14. decembar 2015 | 15:11

    Ееее била су,то лепа времена.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA