OVA NOSTRADAMUSOVA PROROČANSTVA su se OSTVARILA!

Mnogi veruju kako je Nostradamus predvideo neke od ključnih istorijskih događaja, a da li je bio u pravu, možete se uveriti sami u sledećim redovima

  • 17

Mišel de Notr Dam, poznatiji kao Nostradamus, bio je francuski lekar i navodni prorok. Njegova knjiga "Proročanstva" iz 1555. izdata je u milione primeraka i danas je najpoznatija knjiga proročanstava koja je ikada do sad štampana. On je u njoj proricao događaje u budućnosti, od kojih su neki toliko blizu realnosti da ne mogu biti ignorisani.

TREĆI SVETSKI RAT JE TAKO BLIZU I POČEĆE NA BALKANU: Evo šta su sve svetski PROROCI prorekli i šta se do sada ostvarilo!

Ovo su predviđanja koja su se ispostavila tačnim, a na koja je upozoravao Nostradamus.

SMRT HENRIJA II

Nostradamus je napisao da će "mladi lav prevazići starijeg na polju borbe u jednoj bici".

Francuski kralj Henri II je imao dvoboj sa šest godina mlađim plemićem. U viteškom takmičenju, kralja je u oko pogodilo polomljeno koplje kapetana njegove Škotske garde Gabrijela Montgomerija. Od povrede mozga kralj je preminuo 10. jula 1559, deset dana nakon dvoboja.

Foto: Wikimedia/Public domain Foto: Wikimedia/Public domain

VELIKI POŽAR U LONDONU

"Krv pravednika nedostajaće Londonu. Izgorelih u Londonu '66", napisao je Nostradamus u svojim "Proročanstvima".

Misli se da je mislio na Veliki požar u Londonu koji je harao gradom između 2. i 5. septembra 1666. godine, i u kome su bili uništeni centralni delovi grada. Vatra je uništila 13.200 kuća, 87 crkava, katedralu svetog Pavla, i većinu javnih zgrada. Procenjuje se da je uništila domove 70.000 stanovnika, od ukupno 80.000 stanovnika koliko je u to doba London imao.

PROROČANSTVO MUSLIMANSKE BABA VANGE: Krvavi rat počeće polovinom 2016. godine i razoriće ovaj deo Evrope!

Foto: Wikimedia/Rita Greer Foto: Wikimedia/ Rita Greer

FRANCUSKA REVOLUCIJA

"Pesme, poklici i zahtevi doći će od porobljenih. Zatvoreni do strane plemića u njihovim zatvorima...".

1789. godine francuski narod je odlučio da mu je bilo dosta aristikratske vladavine. Revoltirani, jurili su ka Bastilji, pariskoj tvrđavi koja se koristila kao zatvor. Pad Bastilje, koja simbolizuje zloupotrebu monarhije, bio je vrhunac Francuske revolucije. Seljaci su ubrzo preuzeli kontrolu nad Parizom i sproveli svoje zahteve kidnapujući plemiće.

Foto: Wikimedia/Agence photographique de la Réunion des musées nationaux Foto: Wikimedia/Agence photographique de la Réunion des musées nationaux

NAPOLEONOVA OSVAJANJA

"Po, Ne, Loron, više vatre od krvi. Kupanje u slavu, veliki čovek žuri do ušća. Odbiće ulazak svrake, Pampon i Durans će ih ograničiti", pisao je Nostradamus.

"Više vatre od krvi" može se odnositi na neplemenitu lozu Napoleona, koji je preuzeo vlast tokom puča. "Odbiti ulazak svrake" - verovatno se misli na pape Pija VI i VII, koje je Napoleon stavio u zatvor.

Foto: Wikimedia/DcoetzeeBot Foto: Wikimedia/DcoetzeeBot

VLADAVINA KRALJA FILIPA II OD ŠPANIJE

"Za sedam godina Filipovo bogatstvo će napredovati, smanjiće arapsku vojsku. Zatim, na pola puta, stvari će se okrenuti protiv njega. Mladi luk uništiće njegovo bogatstvo".

Katolički kralj Filip II 0d Španije počeo je da vlada zemljom 1556, a zemlja je postala neverovatno bogata za vreme prve polovine njegove vladavine. "Sedam" se može tumačiti biblijski, što znači "dugo vremena".

Njegov uspeh je, međutim, došao do neverovatnog zastoja 1587. kada je pogubljena Kraljica Meri od Škotske. Zbog njene smrti, njegov savez sa Engleskom je okončan. Čak je pokušao da izvrši invaziju na Englesku, ali je njegov plan osujećen.

"Mladi luk" je 36-godišnji Henri IV od Francuske, hugenot i protestant. Filip se s njim nije slagao oko religije i borili su se do Henrijeve smrti.

Foto: Wikimedia/Museo del Prado Foto: Wikimedia/Museo del Prado

BLIŽI SE KRAJ SVETA, ZEMLJA ĆE SE OKRENUTI OD SUNCA: Jezivo proročanstvo Baba Vange (VIDEO)

HITLEROV TEROR EVROPOM

"U najdubljim delova zapadne Evrope, rodiće se malo dete siromašnih ljudi. Svojim jezikom će zavesti velike trupe, a njegova slava će se povećati ka carstvu Istoka".

Adolf Hitler je rođen u siromašnoj porodici 1889. godine u zapadnoj Evropi. Kosristio je svoje veštine u besedništvu kako bi mobilisao ljude u Nacističku partiju u Nemačkoj posle Prvog svetskog rata.

Foto: Wikimedia/German Federal Archive Foto: Wikimedia/German Federal Archive

ATOMSKA BOMBA

"Smrt govori: veliki uspeh. Ponosni narod se nalazi toliko nisko zbog kamena u drvetu. Glasine o monstruoznom čovečanstvu, donose čistku, onda ispaštanje".

U avgustu 1945. godine, SAD se sa dve atomske bombe bačene su na narod Japana u Hirošimi i Nagasakiju. "Kamen u dvetu" se osnosi na oblik pečurke koja se od prašine zahvatila nebo iznad Japana.

VLADIMIR ĆE VLADATI SVETOM, TURSKU ĆE RAZORITI ZEMLJOTRES: Da li se ispunjava proročanstvo BABA VANGE? (VIDEO)

Foto: U.S. National Archives Foto: U.S. National Archives

11. SEPTEMBAR

"Nebo će goreti na 45 stepeni. Vatra će novom velikom gradu prići. Vatrom će uništiti njihov grad, srce opako i hladno, krv će se liti, milosti ni za koga", prorekao je Nostradamus.

Toga dana, u rano jutro, 2001. godine, došlo je otmice putničkih aviona koji su udarili u Kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku. Pretpostavlja se da "45 stepeni" misli na blizinu grada toj geografskoj širini, ili kako će zgrade pasti, pod tim uglom.

Foto: Tanjug/AP/Chao Soi Cheong Foto: Tanjug/AP/Chao Soi Cheong

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Marko

    15. decembar 2015 | 22:47

    Ma kako da ne. Dajte nesto sto nismo videli.

  • ser bia

    15. decembar 2015 | 23:31

    Mnogo mi on video to moze da se odnosi na bilo sta niko nista konkretno nije video kao na primer ovo prorocanstvo i docice covek iz carske rusije za vreme vladavine crnog coveka pokorice agresore koji su orobili crvenokozce sravnice sa zemljom sve moguce na toj teritoriji crvenokozaca vijorice se zastava velike carske rusije na rusevinama bele kuce i car ruski predace novu zemlju poglavici velikom vuku

  • Cobra

    15. decembar 2015 | 23:49

    Dajte nešto za budućnost a ne za prošlost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA