Ovo je najbolje mesto u avionu, bukvalno ćete leteti nebom ako tu sedite! (VIDEO)

Iako je još u toku patentiranje dizajna, već su poznati troškovi instalacije koji će koštati između 5,3 i 16,6 miliona funti

  • 3

Kompanija "Windspeed Technologies" iz Vašingtona čija su ciljna grupa vlasnici privatnih aviona i putnici iz prve klase koji žele ultimativni doživljaj leta, predložila je koncept po kome treba da postoji i mesto na vrhu aviona. Sa ovog mesta bi bilo moguće pratiti apsolutno sve što se dešava oko nas.

(VIDEO) VOZITE SE U NEBESKOM SEDIŠTU: Ova superluksuzna paluba je BUDUĆNOST PUTNIČKE AVIJACIJE!

Zahvaljujući SkyDecku - paru ekskluzivnih sedišta unutar staklene kupole - oni koji to požele i mogu to da priušte, moći će da vide svet sa vrha aviona.

SkyDeck je mehurić u obliku suze, i trebalo bi da bude dostupan privatnoj i komercijalnoj vazduhoplovnoj industriji. Nudi pogled od 360 stepeni, a krase ga rotirajuća sedišta.

Troškovi instalacija iznosiće između 5,3 i 16,6 miliona funti, mada je patentiranje dizajna još uvek u toku.

LETEĆI DVORAC MILIJARDERA: Zavirite u najluksuzniji avion na svetu (FOTO) (VIDEO)

- Mislim da to baš i neće biti privlačan dodatak avionima. Moguće je izbušiti rupu na trupu aviona, ali ono dodaje težinu. Morate izgraditi veliki okvir oko nje, a postavljanje vazdušne kabine na vrh aviona povećaće potrošnju goriva - objasnio je Piter Barington, direktor škole za vazdušno inženjerstvo s Kingston fakulteta.

Najveći problem je to što kad ste toliko visoko koliko je aviona skoro sve vreme leta, nećete imati baš neki ludi pogled. Zato treba detaljno razmisliti o prednostima i nedostacima ovako velike investicije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • rrrr

    16. decembar 2015 | 13:34

    Bolje da je sa donje strane...

  • Marko

    16. decembar 2015 | 15:01

    Glupost cista

  • Kopilot

    21. decembar 2015 | 08:21

    Ideja krajnje nema nikakve veze sa potrebama čovječanstva, izuzev par njih koji bi htjeli probati ovaj vid putovanja. Prije svega postoji i mnogo putnika koji imaju fobiju od leta avionom, tako da bi ih ovakav novitet doživptno udaljio od aviona. Molim da dotični o ovom još malo promisle .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA