SPAVAO JE NAG PORED MLADIH DEVOJAKA, VOLEO JE STRIPTIZ: Istina o Gandiju (VIDEO)

- Vinino spavanje sa mnom moglo bi da se nazove nezgodom. Sve što može da se kaže jeste da je spavala blizu mene - pisao je Gandi o svojim seksualnim iskustvima

  • 11
Foto: Profimedia/United Archives Foto: Profimedia/United Archives

Vođa indijske revolucije koja joj je donela nezavisnost od Britanskog carstva, Mahatma Gandi, bio je poznat po svojim neobičnim seksualnim navikama, a jedna od tih je to što je spavao nag u krevetu sa mladim devojkama. Autor knjige "Gandi:Gola ambicija" Džed Adams tvrdi da je bilo mnogo više od toga i da je Gandi bio lud za seksom.

NAJBOLJI POZNAVALAC GANDIJA NA SVETU: Evo protiv čega bi danas ustao najveći mislilac na svetu! (FOTO)

Gandi je često pričao o seksu i davao detaljne i provokativne instrukcije kako da sačuvaju svoju čednost, da ne ulaze u vanbračne i druge odnose. Zbog ovakvih stavova, on je imao i protivnike. Dževaharlal Nehru, prvi premijer nezavisne Indije, nazivao je “abnormalnim i neprirodnim” savete Gandija mladencima da ostanu u celibatu zarad svojih duša.

Kako bi testirao samokontrolu i suzdržavanje od seksa, nag je spavao u krevetu sa golim devojkama koje su bile spremne za udaju. Međutim, Adams ističe da je u svojoj knjizi otkrio još bizarnije informacije o seksualnom životu Gandija. Mnoge od tih stvari bile su poznate još za Gandijevog života, ali su posle njegove smrti činjenice izvrtane i potiskivane tokom procesa uzdizanja Gandija na nivo “Oca nacije”.

Premijer južne indijske države Travankor je govorio za Gandija da je on bio "najopasniji, delimično obuzdani seksualni manijak, a ovaj pisac se bavio tom temom i trudio da otkrije da li je to istina.

Rođen je u indijskoj državi Gudžarat, a oženio se već sa 13 godina 1883.godine. Supruga je imala 14 godina, a u to vreme po standardima Gudžarata ni jedno ni drugo nisu bili premladi za brak. Imali su normalan seksualni život i Kasturba je ubrzo zatrudnela.

Foto: wikipedia.org/gandhiserve.org Foto: wikipedia.org/gandhiserve.org

Dve godine kasnije, dok mu je otac umirao u postelji, Gandi ga je napustio da bi imao seks sa Kasturbom. Otac je za to vreme preminuo i Gandi je osećao krivicu zbog “požudne ljubavi”. Ipak, poslednje dete sa Kasturbom rodilo mu se tek 15 godina kasnije, 1900. godine.

Stav o zabrani seksa razvio je tek u svojim 30-im godinama, dok je volontirao kao vojni lekar, pomažući Britanskom carstvu u njegovim ratovima u Južnoj Africi. Sa 38 godina, 1906. godine, zavetovao se na "bramačarju", duhovni život koji se odnosio na prihvatanje siromaštva i uzdržavanje od seksa.

Prihvatio je siromaštvo, ali čednost nije. Izradio je gomilu složenih pravila koje su mu omogućavala da kaže da je čedan, a da pritom vodi seksualno eksplicitne razgovore, piše pisma i ponaša se u skladu sa njima.

Sušila Najar, atraktivna sestra Gandijeve sekretarice i njegova lična doktorka, spavala je i kupala se sa Gandijem, a on je tvrdio da pristojnost time nije narušavana. Kako je stario i posebno nakon Kasturbine smrti, sve više žena je bilo oko Gandija koje je obavezivao da spavaju sa njim zbog "eksperimenta", dok im je istovremeno branio da spavaju sa sopstvenim muževima. "Eksperiment" je uključivao striptiz i nije uvek išao prema planu ili je možda bilo baš suprotno.

- Vinino spavanje sa mnom moglo bi da se nazove nezgodom. Sve što može da se kaže jeste da je spavala blizu mene - pisao je Gandi, očigledno misleći na nešto više od spavanja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: independent.co.uk/ blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sone

    29. decembar 2015 | 17:29

    Britanac je autor teksta sto nam govori da pati za Indijom kao britanskom kolonijom pa zeli da ispljuje Gandija.VECIH LOPOVA OD ENGLEZA NEMA!!

  • Nikolas

    29. decembar 2015 | 16:00

    GANDI JE JEDINI POLITICAR U SVETU KOGA NEBI TREBALO BLATITI -COVEK KOJI JE IZVEO REVOLUCIJU PASIVNIM OTPOROM,BEZ ISPALJENOG METKA I OSLOBODIO INDIJU OD ENGLESKOG ROPSTVA .TAKAV FILOZOF -POLITICAR SE RADJA JEDNOM U HILJADU GODINA!!!

  • Bil Whitters

    29. decembar 2015 | 21:13

    Ležao je sa golim djevojkama... Potpuno izvučeno iz konteksta, tipično. On je time sebe iskušavao, što je u vezi s njegovim vjerovanjima. Svi su burno reagovali istog trena, ali to je bilo namijenjeno kako bi dokazao svoju čistu namjeru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA