Ovih šest bizarnih telefonskih poziva će zauvek ostati MISTERIJA (FOTO)

Priče o ovim pozivima podsećaju na urbane legende i horor filmove, ali najjezivija je upravo ta činjenica - oni su se zaista dogodili

  • 7

Teorije zavere i nerešivi slučajevi su oduvek privlačili pažnju javnosti, pa tako misterija ovih šest poziva koji su se dogodili u prošlosti, još uvek traje i ostaje nerazrešena ali i budi veliko interesovanje. Iako priče o njima podsećaju na urbane legende i horor filmove, najjezivija je činjenica da su se oni zaista dogodili.

SABLASNI POSMRTNI OSMEH: Ime joj je večna misterija, a posle samoubistva je postala erotski ideal (FOTO)

Ovo su pozivi koji su i dan-danas tajna za sve:

6. Tinejdžer koji je nestao usred poziva

Student Brendon Svanson (19) se 2008. godine vrlo kasno vraćao kući. Vozio je putem pored šume, a onda naglo sleteo u jarak. Na sreću, nije se teže povredio pa je trezno sagledao šta se tačno dogodilo pa je odlučio da nazove roditelje. Objasnio im je gde se nalazi, a kada su se oni pojavili na toj lokaciji, njega nije bilo, baš kao ni automobila.

Sledećih 45 minuta proveli su na telefonu, a Brendon je i dalje tvrdio kako se nalazi na lokaciji koju im je dao i kako vidi svetla obližnjeg gradića. Usred razgovora odjednom je uzviknuo 'Oh, sranje!' i to je bilo - to. Brendon Svanson smatra se nestalim od 14. maja 2008. godine.

Tek 120 dana kasnije pronađen je njegov automobil. Telefonski zapisi otkrili su kako je Brendon bio 32 kilometra od lokacije na kojoj je mislio da se nalazi. Jedna od mogućnosti je i da je pao u reku, ali njegov je mobilni telefon zvonio još danima nakon nestanka.

Foto: Pioneer Press Sherri LaRose-Chiglo Foto: Pioneer Press Sherri LaRose-Chiglo

5. Primao pretnje celu deceniju

Bašir Koučacji je 70-ih godina prošloga veka napustio Liban i u Vašingtonu otvorio uspešan marokanski restoran. To je nekome očigledno toliko zasmetalo da je odlučio da će ga sledećih desetak godina maltretirati telefonskim pozivima.

Punih devet godina neko vrlo uporan zvao je Bašira svaki dan i u restoran i kod kuće. Stvari su vremenom postajale sve gore. Pozivi su bili sve učestaliji, a osoba s druge strane počela je oponašati jezivi glas male devojčice.

Kad je otputovao u Filadelfiju, u posetu svojoj sestri, pozivi su se nastavili i tamo, iako mobilnih telefona tada još nije ni bilo. Zvali su na sestrin kućni broj. Kada se slučaju posvetio FBI, sve je postalo još čudnije. Naime, pokazalo se da pozivi dolaze s različitih govornica takvom učestalošću da nema nikakve šanse da je to radila samo jedna osoba. Pozivi su početkom devedesetih počeli jenjavati, a potpuno su prestali tek 1995. godine. Nikada nije utvrđeno ko je stajao iza njih.

Foto: unsolvedmysteries.wikia.com Foto: unsolvedmysteries.wikia.com

4. Medicinsku sestru više nikada nisu videli

Medicinska sestra Dona Las (25) u 70-im godinama prošlog veka radila je u hitnoj pomoći kazina u Sout Lejk Tahoeu u Kaliforniji. Jednog jutra njenog najmodavca i šefa nazvao je nepoznati muškarac koji se predstavio kao član njene porodice i objasnio im kako će Dona odsustovati neko vreme iz zdravstvenih razloga.

Njen je šef posumnjao u priču, pa je nazvao njenu majku koja ju je negirala. Donin auto bio je pred njenim stanom. Dona više nikada nije viđena. Šest meseci kasnije novinar Pol Ejveri dobio je poruku, kakve je dobijao i od legendarnog serijskog ubice Zodijaka. Njen je ubica naime poželeo da policija misli da je Donu ubio baš Zodijak, ali promašio je u jednom vrlo bitnom detalju - Zodijak nikada nije skrivao svoje žrtve.

Foto: San Francisco Police Department Foto: San Francisco Police Department

3. Zbog anonimnog poziva ga osudili za ubistvo supruge

Vilijam Valas je 1931. godine radio kao prodavač osiguranja. Kada je jedne večeri stigao u klub ljubitelja šaha, Valasa je dočekala poruka - zvao ga je izvesni R. M. Kualtroug i tražio je da se nađu sledećeg dana u 19:30 sati, a ostavio je i svoju adresu. I zaista, Valas je sledećeg dana uskočio na voz i uputio se na drugi kraj grada u nameri da nepoznatom čoveku proda polisu osiguranja.

Kada je tamo shvatio da adresa koju traži ne postoji, prevaren se uputio natrag kući. A tamo je našao svoju mrtvu suprugu. Ona je naime ubijena dok njega nije bilo.

Policijska istraga bila je kratka. Za njeno ubistvo očigledno je kriv bio tajanstveni R. M. Kualtroug. Ali, ko je Kualtroug?To je Vilijam Valas, zaključila je policija. Oni su to naime objasnili tvrdnjom kako je Valas podmetnuo poruku samome sebi kako bi imao alibi.

Ali, zaposleni u klubu šahista bio je siguran da glas u telefonskoj slušalici nije bio Valasov. U njegovom je stanu bilo sve puno krvi, a na njemu nije pronađena ni jedna kap. Takođe, ubijena supruga pričala je s dostavljačem taman u vreme kada je Valas napuštao kuću.

Policija je dakle odradila vrlo 'klimav' posao, ali sud ga je, na sreću, odmah oslobodio. Izvesni 'Kualtroug' nikada nije identifikovan ili uhapšen, a danas postoji mišljenje da je to bio bivši zaposleni u Valasovoj osiguravajućoj kući.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

2. Poziv koji je oživeo nerešeni slučaj star 25 godina

Mlada Džudit Hajams bez traga je nestala 1965. godine u Koral Gejblesu, u Floridi. Njen je automobil pronađen u Atlanti s krvlju na zadnjem sedištu. Hajams je bila trudna i nedavno se razvela, dakle bila je na vetrometini brojnih osuda s obzirom na društvo i kulturu 60-ih godina u SAD.

Hajams je samo nekoliko dana ranije dogovorila ilegalni abortus kod mađarskog lekara Džordža Hadjua koji baš i nije imao neku reputaciju. On je optužen zbog 'zavere da se izvrši abortus', ali se izvukao se s jamčevinom i napustio zemlju. A onda su svi zaboravili na nju.

Dve i po decenije kasnije, 1990. godine, policiju u Koral Gejblesu nazvao je radijski voditelj iz Nebraske koji je tvrdio da ima informacije o nestanku mlade žene. Kada je policajac uzvratio poziv, s druge je strane bila zbunjena osoba koja nije znala o čemu ovaj priča. Voditelj mu je objasnio kako nikada nije napravio poziv i da nema pojma o ovoj ženi.

Printskrin: Youtube/PigMine 2, Profimedia/Alamy Printskrin: Youtube/PigMine 2, Profimedia/Alamy

Na kraju je ispalo da je policiju nazvao neko iz potpuno druge države, pretvarajući se da je poznati radijski voditelj. Nešto kasnije stigao je još jedan poziv, a muškarac s druge strane tvrdio je da je Hajams živa i da živi u Omahi. Je li se radilo o nečijim podvalama? Sasvim moguće. Ali, u to bi vreme bilo vrlo teško doći do podataka o slučaju od pre 25 godina u sasvim drugoj državi.

Policijski narednik koji se bavio nanovo otvorenim slučajem pozvao je ekipu emisije 'Nerešene misterije', a nakon emitovanja stiglo mu je i anonimno pismo.

- Džudit Hajams nije živa. Došla je da obavi abortus, a kad je dobila injekciju anestetika, njen je organizam reagovao vrlo burno. Imala je alergijsku reakciju. Sve što je moglo biti preduzeto je i preduzeto, ali reakcija je bila fatalna. Telo je bačeno u zaliv 'Biskejn'.

Ali, niko uključen nikada nije pronađen, kao ni anonimni koji su zvali, ali ni telo nesrećne Džudit.

Foto: unsolvedmysteries.wikia.com Foto: unsolvedmysteries.wikia.com

1. Anonimni poziv koji je najavio smrt Kenedija

Smrt jednog od najomiljenijih predsednika SAD omiljena je tema teoretičara zavera. Svima onima koji odbijaju takve teorije sigurno u prilog ne ide još jedan misteriozni poziv na ovoj listi.

Negde nakon 10 sati ujutro, telefonski operater u Oksnardu u Kaliforniji primio je poziv: 'Predsednik će umreti u sledećih desetak minuta!' Deset je minuta prošlo, a žena s druge strane i dalje je govorila kako će biti 'pucnjave u svim prozorima u 10:30', kako je vlada preuzela sve i slično. Spustila je slušalicu u 10:25.

Operater je pretnje otpisao s obzirom da je predsednik dnevno dobijao na desetine njih. A i Kenedi ionako nije bio u Kaliforniji. Ali, bio je to 22. novembra 1963. godine. Predsednik je upravo bio u povorci u Dalasu. U 10:30, kao što je to nagovestio ženski glas telefonskom operateru, ubijen je Kenedi i to baš s prozora, što je žena takođe najavila.

Printskrin: Youtube/The New York Times Printskrin: Youtube/The New York Times

Zanimljivo, Kenedi je trebalo ranije da prođe deonicu na kojoj je ubijen, ali kasnio je jer se svako malo zaustavljao i rukovao s prolaznicima. Operater se kasnije prisetio da mu je ženski glas nakon 10:10 rekao da će predsednik umreti u 10:30 dok se u pozadini čula zvonjava drugog telefona i dizanje slušalice. Ona je dakle primila informaciju od samog ubice ili njegovih saradnika.

Iako se radi o stvarnim događajima i policija nikada nije utvrdila ko je bio s druge strane veze, teoretičari zavera kažu kako je to bila glumica Karin Kupkinet. Ona je naime pronađena mrtva u svom stanu šest dana nakon ubistva predsednika. Ona je naime znala poverljive informacije o ubistvu predsednika s obzirom da je njen otac bio prijatelj Džeka Rabija, čoveka koji je ubio Osvalda, čoveka okrivljenog za ubistvo Kenedija. Nažalost, osoba ili lokacija s koje je poziv obavljen nikada nisu otkriveni, a istražitelji kažu kako se radi o slučajnom 'pogotku' neke paranoične žene.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/ Izvor: cracked.com/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA