SA EL ČAPOM PRE HAPŠENJA, SA ČAVEZOM PRE NEGO ŠTO JE DOBIO RAK: Šon Pen je tajni agent CIA, tvrde teoretičari zavere! (FOTO) (VIDEO)

Da li je Šon Pen zaista samo glumac i aktivista, ili je tajni agent i pomagač CIA? Ova pitanja i odgovori na ista su preplavila internet, a vi sami zakljičite šta je istina

  • 6

Vest koja je bila u centru pažnje svih svetskih medija prethodnih nekoliko dana je informacija da je ozloglašeni meksički narko-bos Hoakin "El Čapo" Guzman Loera uhapšen, šest mesesci nakon što je pobegao iz zatvora. Ono što je bilo još ineresantnije je da je bio lociran i uhvaćen zahvaljujući intervjuu koji je u tajnosti imao pre nekoliko meseci sa američkim glumcem Šon Penom. Zbog istorije holivudskog glumca i nedavnog hapšenja narko-bosa, pojavile su se priče da je holivudski glumac zapravo agent CIA.

PRVI I POSLEDNJI INTERVJU “EL ČAPA” GUZMANA: Narko-bos Šonu Penu ispričao sve o kartelu i Pablu Eskobaru! (VIDEO)

Na pitanje AP-a o fotografijama koje su objavili meskički mediji, a na kojima se vidi kako agenti gledaju njega i glumicu Kejt del Kastiljo pred njihov let da se nađu sa Guzmanom, Pen je mejlom kratko odgovorio da "nema šta da krije".

Poznati glumac je prethodno rekao ga brine mogućnost da je vlast pratila njegovo putovanje da se nađe sa Guzmanom, a bio je u pravu samo što ni sam nije znao koliko su ga blisko pratili, navodi AP. Ipak, mnogi ne veruju glumcu i misle da tu postoji neki dublji razlog. 

 

Internet su preplavile teorije zavere i zbog Penovih javnih izjava divljenja prema Hugo Čavezu i Fidel Kastru, od kojih je jedan preminuo a drugom je poslednjih godina narušeno zdravlje. Sve ovo po teroretičarima zavere ide u prilog da je glumac špijun CIA.

Krenimo redom. Poznato da CIA često koristi slične metode, koristeći Holivud kao masku, kao što je 1979. uradila lažirajući snimanje filma "Argo" u Iranu da bi oslobodila zarobljene Amerikance. Od onih koji se uklapaju u ovu priču je i producent filma "Zgodna žena", Arnon Milčan, koji je krao nuklearne tajne SAD za Mosad. Tu je i Frederik Forsajt, koji je "činio usluge" za MI6.

ŠON PEN DOVEO POLICIJU DO EL ČAPA?! Holivudski scenario za hapšenje decenije!

Pen je u tekstu za "Roling Stoun" napisao kako nije ponosan što “čuva tajne koje mogu da zaštite kriminalce”, ali i da “sa poverenjem El Čapa čovek ne sme da se zaje*ava”.

Foto: Twitter/@SeanPenn Foto: Twitter/@SeanPenn

Senzacionalni sastanak dogodio se u meksičkoj džungli u oktobru u državi Durango, nakon čega je Guzman glumcu nekoliko puta slao snimke sa svojim odgovorima na mejlom prosleđena pitanja. Pojedinci veruju da je on sve snimke slao CIA, kako bi ih oni proučili i pratili El Čapovo kretanje.

Policija je tada odustala od akcije hapšenja jer je na licu mesta bilo žena i dece. Ipak, Meksikanci su od tog momenta pratili El Čapa, sve do grada Las Mohisa u državi Sinaloa, gde je i "pao".

Šon Pen je upoznao i bivšeg i sadašnjeg kubanskog lidera, braću Kastro, Fidela i Raula. On je 2008. otputovao na Kubu kako bi isto uradio intervju, prvo sa Raulom, a godinu dana kasnije i sa Fidelom. Sadašnjeg predsednika opisao je kao "srdačnog, otvorenog i oštrog". Sa Fidelom intervju nikada nije objavljen. Slučajnost ili ne, bivši kubanski lider se 2010. povukao sa mesta predsednika zbog teške bolesti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tokom tih poseta, Pen se sprijateljio i sa liderom Venecuele, Ugom Čavezom, s kojim je takođe uradio intervju. Posle upoznavanja je više puta odlazio u posetu Čavezu, a kada je umro 2013, objavio je saopštenje u kojem je rekao da je izgubio velikog prijatelja. Opet, slučajnost ili ne, nakon njihovog druženja, predsednik Venecuele je preminuo. I tada se spekulisalo da je CIA umešana u Čavezovu smrt.

Sa Čarlsom Bukovskim se družio u septembru 1987. i tada je iskoristio priliku da uradi intervju s njim. Prethodno, Bukovski je upravo Pena izabrao da ga glumi u filmu „Barska mušica“. Međutim, producenti su to odbili i izabrali Mikija Rorka. Bukovski je preminuo 1994, par godina nakon što je upoznao holivudskog glumca.

OVAKO JE PAO EL ČAPO: Objavljen snimak hapšenja poznatog narko-bosa (VIDEO)

Da li je Pen aktivista za ljudska prava ili "špijun" za CIA? Mnogi koji ova pitanja pokreću navode da je Pen kao izveštač lista "San Francisko hronikal" pratio izbore u Iranu 2005. godine. Tada je opisao sam izborni proces, koji je pohvalio, kao i svakodnevni život u državi o kojoj su prosečni Amerikanci malo znali, a koju su smatrali velikim neprijateljem.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dve godine pre, dvaput je posetio i ratom razoreni Irak kritikujući američku invaziju na tu zemlju. Posebno ga je "nervirao"i bio je negativan prema Džordžu Bušu. Većina teoretičara zavere smatra da je prikupljao podatke.

Glumac je nakon pada Gadafija posetio Libiju, glavni grad Tripoli 2011. godine, nakon Arapskog proleća. U intervjuu televiziji AP rekao da se divi Libijcima koji su imali hrabrosti da kažu da žele slobodu. On, međutim, nije želeo da iznese detalje o tome šta će da radi u prestonici Libije.

Šon Pen je bio aktivan u podršci raznim političkim i socijlanim uzrocima. Pored gore navedenih, posetio je Nju Orleans tokom uragana Katrina, gde je lično pomagao žrtvama. Mnogi su ga tad kritikovali da je to bio klasičan PR potez, jer je sa sobom vodio fotografa. Glumac podržava i istoplne brakove, a bio pomogao je i stanovnicima Haitija, nakon razornog zemljotresa 201.0. godine. Kao i ljudima iz Pakistana, kada je posetio sela koja su bila razorena poplavama 2012.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA