0,0% mlađih od 25 godina na Islandu veruje da je Bog stvorio svet

Oko 94 odsto mladih veruje da je svet stvoren u Velikom prasku. Samo 43 odsto Islanđana do 25 godina je religiozno, dok stariji stanovnici nešto više ispoljavaju svoja verska uverenja

  • 15

Istraživanje koje je sprovelo Islandsko etičko udruženje tiče se religije i koliko tamošnje stanovništvo veruje u Boga. Na osnovu rezultata ankete može se zaključiti da se više od 40 odsto mladih Islanđana identifikuje kao ateisti.

ŠTA MOŽEMO DA NAUČIMO OD BUDISTA? 10 stvari zbog kojih će vam se svet okrenuti naglavačke (VIDEO)

Oni čak ne prihvataju da je svet stvoren kao što piše u Bibliji, što znači da niko od anketiranih ljudi, mlađih od 25 godina, ne veruje da je Bog stvorio planetu Zemlju.

Oko 94 odsto mladih veruje da je svet stvoren u Velikom prasku. Samo 43 odsto Islanđana do 25 godina je religiozno, dok stariji stanovnici nešto više ispoljavaju svoja verska uverenja.

Istraživanje je pokazalo da je stanovništvo u Rejkjaviku najmanje religiozno.

Na Islandu broj vernika u konstantnom je padu i sada je na 61,1 odsto.

Kip Presvete Bogorodice i vitraž u sabornoj crkvi Notr Dam u Parizu. Foto: Instagram/tsutomu_bw Kip Presvete Bogorodice i vitraž u sabornoj crkvi Notr Dam u Parizu. Foto: Instagram/tsutomu_bw

Kada je reč o starijima od 55, samo ih 46,1 odsto veruje u teoriju Velikog praska, a gotovo četvrtina stvaranje sveta pripisuje Bogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA