SUDNJI DAN ĆE DOĆI 3 MINUTA RANIJE: Otkucava sat koji čovečanstvo upozorava da dolazi KATASTROFA (FOTO) (VIDEO)

Ovaj sat je univerzalno priznati pokazatelj naše osetljivosti na katastrofe koje nam prete od strane nuklearnog oružja, novih tehnologija i globalnog zagrevanja

  • 5

Simboličan sat koji otkucava vreme približavanja "sudnjem danu", vreme predstojećeg uništenja, trenutno je postavljen na tri minuta do ponoći, što je najbliže tom zastrašujućem satu od početka otkucavanja 1947. godine.

SAT OTKUCAVA: Naučnici upozoravaju da se bliži smak sveta!

STRAŠNO PROROČANSTVO MATI ISIDORE: Katastrofa ide na ovaj svet, obračun će se desiti u Jerusalimu! (VIDEO)

Ovaj sat je univerzalno priznati pokazatelj naše osetljivosti na katastrofe koje nam prete od strane nuklearnog oružja, novih tehnologija, i globalnog zagrevanja. Sat koji nikako ne bi smo smeli da ignorišemo.

Danas će vodeći naučnici na konferenciji uživo objaviti da li smo se približili ponoći na tom satu. Prema pretpostavkama, sat bi mogao da se pomakne za još jedan minut.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Napetosti između SAD-a i Rusije koje podsećaju na stanje Hladnog rata, opasnosti koje predstavljaju klimatske promene i sve veća nuklearna naoružanja nekih država uključujući Severnu Koreju i njena nuklearna testiranja, među glavnim su faktorima koji utiču na odluku o pomeranju sata još bliže "sudnjem danu" - objavljeno je na službenim stranicama udruženja američkih atomskih naučnika "Bulletin".

- U januaru 2015. godine, kazaljka na satu koji otkucava vreme do "sudnjeg dana" pomakla se za dve minute. Tako je sa pet minuta do ponoći, kazaljka pomerena na tri minute do ponoći što je najbliže katastrofi od početka merenja.

Prošlogodišnju dramatičnu promenu sata zatražila je grupa dobitnika Nobelove nagrade koji su svetu i svetskim liderima poslali otvoreno pismo u kojem su upozorili kako je potrebna hitna akcija i kako je potrebno poduzeti hitne mere ne bi li se sprečila tragedija globalnih razmera.

- U 2015. godini, klimatske promene, modernizacija nuklearnog oružja na globalnom nivou i sve veći broj nuklearnog naoružanja predstavljaju neosporive pretnje po očuvanje čovečanstva. Vodeći svetski lideri nisu na vreme prepoznali upozorenja i nisu preduzeli potrebne mere kako bi zaštitili građane od potencijalnih katastrofa - stoji na stranici "Bulletina".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ovi neuspesi političkog vođstva ugrožavaju svaku osobu na Zemlji.

Nedavno postignuti dogovori između Irana i SAD-a, kao i veliki forum o klimatskim promenama održan u Parizu uzeće se u obzir prilikom novog proračuna o stanju na ovom nadasve važnom satu, piše News.com.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Udruženje "Bulletin Atomic Scientist" osnovano je 1945 godine na Univerzitetu u Čikagu, od strane naučnika koji su učestvovali pri izradi prvog atomskog oružja. 1947. godine pokrenuli su Sat koji računa vreme do "sudnjeg dana", apokalipse koja će uveliko uticati na svet, čovečanstvo i čitavu planetu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:novi.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Branko MAKEDONSKI

    27. januar 2016 | 13:16

    Ma meni odavno proslo 12-sati, nemam para, nemam posao, nemam osiguranje, imam 57g,nemam kucu,nemam nista.... evo sad trcim drugi krug do 24h !!!!

  • Broj Jedan

    27. januar 2016 | 14:41

    opet vi s te klimatske promene. to je laz za tupav narod, obrazujte se malo,zasto imate taj internet...

  • Šamac grad heroj

    29. januar 2016 | 18:01

    J... majku kome je ovo bitno u životu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA