JEZERO DUGINIH BOJA: Legenda o njegovom nastanku će vas oduševiti (VIDEO)

Prema legendi, koja se već generacijama prenosi među stanovnicima Južnog Tirola, jednom davno, lepa vodena nimfa je zvala ovo netaknuto jezero svojim domom. U nju se zaljubio čarobnjak i na sve načine je hteo da je osvoji

  • 1

Prekrasno planinsko jezero "Lago di Carezza" nalazi se u Južnom Tirolu u Italiji. Lokalno je poznatije kao "Lec de ergobando", što znači Dugino jezero. Ovo ime je dobilo zbog spektra boja koje se mogu videti u vodi, ali i zbog stare legende o nimfi iz Kareza.

Zanimljivosti iz celog sveta pratite na Facebook straniciTELEGRAF ZANIMLJIVOSTI.

Prema legendi, koja se već generacijama prenosi među stanovnicima Južnog Tirola, jednom davno, lepa vodena nimfa je zvala ovo netaknuto jezero svojim domom. Jednog dana, dok je plela pletenice na obalama jezera, čarobnjak Masare je čuo kako nimfa tiho peva.

UGLEDALI SU OGROMNE ŠTAPOVE NA JEZERU, a kad su zaronili, pronašli su OVO ČUDO! (FOTO)

Zaljubljen u nju do ušiju, čarobnjak je zatražio pomoć od veštica kako bi osvojio srce nimfe. One su mu savetovale da se maskira kao prodavac nakita i da stvori veliku dugu preko jezera.

Foto: Wikimedia/Kjerag Foto: Wikimedia/Kjerag

Međutim, čarobnjak je zaboravio da se preruši u prodavca, pa je nimfa, iako se divila stvaranju duge, brzo razotkrila njegove namere.

Foto: Wikimedia/Disnee Foto: Wikimedia/Disnee

Ubrzo je zaronila u jezero, i od tog trenutka čarobnjak je više nikada nije video. On je bio toliko ljut zbog neuspeha, pa je zgrabio dugu s neba, razbio je i bacio sve delove zajedno s draguljima u jezero.

Ovi komadići duge i dragulja se presijavaju u jezeru do današnjeg dana, a iako je cela priča ništa drugo nego legenda, lokalni stanovnici jezero Kareza i dalje zovu Dugino jezero i prenose priču svojim potomcima.

Foto: Wikimedia/Stef Mec Foto: Wikimedia/Stef Mec

Ono što je nesporno u celoj priči jeste da ovo jezero zaista izgleda kao da je iz bajke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • nebitno

    14. februar 2016 | 19:30

    Video sam da voda "podugi" kad se izlije nafta ...e sad..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA