OVO JE JEDINI AUSTRIJSKI GRAD KOJI SE NALAZI U KINI: Da, dobro ste pročitali! (FOTO) (VIDEO)

Kopija ovog gradića namenjena je kineskim bogatašima i nalazi se na jugu Kine. U kineskom selu nalazi se crkva, trg sa zgradama obojenim u pastelne boje i statue anđela, baš kao i u originalnom gradu

  • 5

Halštat je gradić (selo) u Austriji koji svojom lepotom pleni, a oni koji su ga posetili kažu da imaju doživljaj kao da se nalaze u Diznijevoj bajci. Nalazi se na Uneskovoj listi svetske baštine i sa razlogom mami brojne turiste i fotografe širom sveta. Međutim, postoji još jedan Halštat. Ili barem njegova kopija!

GRAD DUHOVA POSTAO PUSTINJA: Ljudi ga napustili pre 60 godina, danas izgleda ovako (FOTO)

Naime, Kinezi su se dosetili i jedan od najlepših gradića u Austriji "preneli" u provinciju Guangdong. 

Korporacija Kina Minmetals (China Minmetals) je svoj projekat vredan 940 miliona dolara uspela da sprovede u delo i stvorila je usamljeno seoce u junu 2011. godine, a nakon samo jedne godine, mesto je otvoreno za posetioce.

Halštat u Kini je izuzetno lep grad koji vam se može učiniti poznatim ako ste pre toga posetili Austriju. Ono što je podiglo veliku prašinu je to što niko nije javio čelnicima Halštata da će njihov grad biti iskopiran.

Foto: Wikipedia/0x010C Foto: Wikipedia/0x010C

Kinezi su unajmili privatne detektive kako bi izradili nacrte i verne fotografije koje su iskoristili za izgradnju svog grada.

Foto: Wikipedia/0x010C Foto: Wikipedia/0x010C

- Trebalo je prvo da pitaju vlasnike hotela i drugih zgrada da li se slažu sa idejom kopiranja Halštata u Kini, ali oni to nisu uradili - rekla je jedna od vlasnica hotela Monika Venger na ceremoniji otvaranja.

Foto: Wikipedia/rNcsakany Foto: Wikipedia/r Ncsakany

Kopija ovog gradića namenjena je kineskim bogatašima i nalazi se na jugu Kine. U kineskom selu nalazi se crkva, trg sa zgradama obojenim u pastelne boje i statue anđela, baš kao i u originalnom gradu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Drekavac

    15. februar 2016 | 01:05

    Kinezi su ludi za tri medalje. Dobro je sto ih ne zanima ostatak sveta, vec se samo zezaju. Svaka cast.

  • Zg

    15. februar 2016 | 16:48

    Koliko su zapravo kinezi bogati kad cak i za ovako nesto imaju i znanja i novaca. Sto se kopiranja tice. Svi kopiraju sve. Kinezi itekako imaju svoj indentitet. I to najveci i najjaci na svijetu. Od kulinarstva, građevinarstva, borilackih vjestina i svega ostalog. Svaka njima cast. To je najsposobnija nacija na svijetu danas.

  • Hrvatica

    15. februar 2016 | 08:11

    Bila sam tamo više puta na zimovanju i vjerujte gradić je zaista čaroban i predivan!Tko god može i želi ,toplo preporučam.Nije Austrija tako daleko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA