OVO JE NAJOKRUTNIJI KOMUNISTIČKI ZATVOR NA SVETU: U njemu zatvorenici nisu smeli da leže i pričaju (FOTO)

U zatvoru u Rumuniji radnici su birani iz redova komunističke partije i svi su imali isti zadatak - sve izdajnike, konspiratore, sabotere i neprijatelje treba naterati da "pišaju krv"

  • 19

Ramnicu Sarat je komunistički zatvor u Rumuniji koji je važio za jedan od najbrutalnijih i najokrutnijih. On je bio mesto na koje su po kazni išli svi koji bi se usprotivili vladajućem režimu. Tamo ih je čekalo mučenje koje je za cilj imalo da im "izbije liberalne ideje".

OVO JE NAJSUROVIJI ZATVOR NA SVETU: Robijaši na istom mestu vrše nuždu i peru posuđe (VIDEO)

Radnici u zatvoru birani su iz redova komunističke partije i svi su imali isti zadatak, koji su napismeno dobijali od direktora zatvora: sve izdajnike, konspiratore, sabotere i neprijatelje treba naterati da "pišaju krv".

Svim zatvorenicima je bilo strogo zabranjeno da napuštaju ćeliju, osim kada im je naređeno. Medicinsku pomoć su dobijali u retkim situacijama, a čuvarima je strogo zabranjeno bilo da pokazuju bilo kakve znakove humanosti.

Dan im je počinjao u pet sati ujutru, a završavao se u 22 časova. U tom periodu, zatvorenici nisu smeli da leže na krevetima, već su morali da stoje uspravno ili da sede na stolici u ćeliji okrenuti ka vratima kako bi ih čuvari kontrolisali.

Foto: Wikipedia/Fanstep Foto: Wikipedia/Fanstep

Takođe, oni nisu smeli da prilaze prozorima ili da razgovaraju međusobno jedni sa drugima. Ukoliko bi ih posetio lekar ili čuvar, oni bi morali da se okrenu ka zidu i odgovore samo na postavljeno pitanje.

Foto: Wikipedia/Fanstep Foto: Wikipedia/Fanstep

Na krevetu u samici nije bilo dušeka, pa su zatvorenici spavali samo na okviru kreveta, a bile su im prepolovljene dnevne porcije hrane.

Foto: Wikipedia/Fanstep Foto: Wikipedia/Fanstep

Za hranu su zatvorenici dobijali uglavnom bistru supu, kupus, krompire i ponekad grašak. Obroci nisu imali više od 600 kalorija dnevno, čime se zapravo išlo na izgladnjivanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • nela

    12. februar 2016 | 12:59

    steta sto nema jos ovakvih zatvora bilje bi bilo ne bi se ovi siledzije nasilnici pedofili a da ne prican za ubice ovako sepurili i radili sta oni hoce

  • Gogi

    12. februar 2016 | 12:20

    Sad imaju liberala pa im pederi hodaju i migrante dovode. Komunisti su bar drzali red od tih izdajica zapada

  • Nikolas

    12. februar 2016 | 17:00

    NISAM ZNAO DA SU I RUMUNI IMALI NESTO SLICNO KAO KOD NAS STO JE BIO GOLI OTOK!!! ??!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA