Suspendovali su odličnu učenicu zbog ove kombinacije. Vidite li zašto?

- Moja ćerka, odlična učenica prozvana je pred celim razredom i rečeno joj je da dečaci zure u nju. Da nisam bila kod kuće, ceo dan bi provela u suspenziji. To je naprosto pogrešno - tvrdi majka ove devojčice

  • 16
Foto: Facebook/Brooke Fields Foto: Facebook/Brooke Fields

Medison Filds iz Mičigena je jednog dana kada je krenula u školu, obukla crne pantalone, sivi pleteni džemper i stavila je pleteni šal. Njoj je u školi rečeno da je takva odeća neprimerena za nošenje u blizini učenika muškog pola i suspendovana je. Upravo je ova reakcije škole izazvala javnu diskusiju jer većina ljudi nije videla šta zapravo nije u redu sa odevnom kombinacijom ove učenice osmog razreda.

VRATILI SU JE IZ ŠKOLE ZBOG NEPRISTOJNOG OBLAČENJA: Da li možete da provalite zbog čega? (FOTO) (VIDEO)

- Mojoj ćerki je nastavnik u osnovnoj školi "Maršal Pablik" rekao da celog dana ometa dečake. Moja ćerka, odlična učenica prozvana je pred celim razredom i rečeno joj je da dečaci zure u nju. Da nisam bila kod kuće, ceo dan bi provela u suspenziji. To je naprosto pogrešno - tvrdi Bruk, majka ove devojčice.

Direktor škole Dejvid Tarner je napisao u saopštenju da su tvrdnje Bruk Filds netačne i da bi učenici bilo dopušteno da se vrati na nastavu nakon rasprave o njenoj odeći. On je dodao da se nastavnik obratio devojčici nasamo, pa ju je onda poslao da proveri sa školskom administracijom da li njena odevna kombinacija krši pravila odevanja u ovoj ustanovi.

Ispostavilo se da je problem bio što su njene pantalone ličile na helanke, a postoje posebna pravila o nošenju ovog odevnog predmeta u školi i prekrivanju istog. Direktor je istakao da su sa ovom devojčicom već vodili razgovor o oblačenju, kako ne bi dekoncetrisala dečake u odeljenju.

- Smatram svoju ćerku odgovornom za njene postupke, kao što druge smatram dogovornim za njihove. Moja namera nije bila da napadnem školu, jer sam ponosna majka njihove učenice. Videla sam da je mojoj kćerki učinjena ogromna nepravda, a to nije prvi put da joj je upućen takav komentar. Naučila sam je da se bori sa nedaćama i da sledi pravila. Ako ih je prekršila, zaslužuje kaznu. Takođe sam je naučila da se uzauzme za sebe i za druge kad vidi da je nešto pogrešno - napisala je njena majka.

Zanimljivosti iz celog sveta pratite na Facebook stranici TELEGRAF ZANIMLJIVOSTI.

(Telegraf.rs/ Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Neža

    15. februar 2016 | 21:37

    Djevojcica je sasvim pristojno obucena. Da li oni imaju casove fizickog vaspitanja i kako su tad obuceni? Ako cu da dam svoje misljenje, meni se jako dopadaju skolske uniforme a takodje bi njihov efekat bio potpun jer bi se donekle umanjile socijalne razlike medju ucenicima. Znate onu situaciju kad drugarica kaze da ima markiranu garderobu ili kad kaze da neko vec peti dan nosi iste farmerke. Tuzno.

  • Milan

    15. februar 2016 | 19:12

    Kod nas ne bi nijedna mogla u skolu kako se oblace tj vise su svucene nego obucene

  • Zoran

    15. februar 2016 | 18:18

    Zaista su bolesno drustvo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA