SNIMCI APOLO MISIJE BILI SU IZGUBLJENI 40 GODINA: Otkriveno šta je čula posada prilikom leta oko Meseca (VIDEO)

- Zvuči kao svemirska muzika. Čuješ li to? Zvuči poput zviždanja, svakako neobična muzika - komentarišu iznenađeni članovi posade

  • 27

Te 1969. godine letom u blizini Meseca izgubili su kontakt sa Zemljom na sat vremena. Javnost je obaveštena da je misija prošla uspešno, međutim skoro četiri decenije nakon nestanka, pronađeni su izgubljeni snimci.

Evo zbog čega Rusi misle da Amerikanci LAŽU da su sleteli na Mesec! (FOTO) (VIDEO)

Šezdest dana pre nego što je Apolo 11 sleteo na Mesec, posada Apola 10 približila se tamnoj strani Meseca, a pri ulasku u lunarnu orbitu čula je neobične zvuke slične muzike na radiju.

Snimci sadrže navodno i vanzemaljske zvuke muzike sa radija, tvrdi Haftington Post.

Pročitajte snimljen razgovor između austronauta:

- Zvuči kao svemirska muzika. Čuješ li to? Zvuči poput zviždanja, svakako neobična muzika - komentarišu iznenađeni članovi posade.

Prenos neobjašnjive muzike trajao je skoro sat vremena. Astronauti su hteli da obaveste nadležne o situaciji pre ponovnog uspostavljanja radijske veze sa Zemljom.

Foto: Tanjug/AP/NASA, Buzz Aldrin Foto: Tanjug/AP/NASA, Buzz Aldrin

- Posada Apola 10 navikla je na takve zvuke. Logika mi nalaže ukoliko je nešto snimljeno, onda je nešto tamo i bilo - tvrdi astronaut Apola 15, Al Vorden.

Do 2008. godine informacije o NASA-inoj misiji arhivirane su i držane u tajnosti. Vorden je prokomentarisao da je neumesno propitkivanje šta se stvarno dogodilo.

- Ako se nalaziš iza Meseca i čuješ neobične zvuke na radiju, a blokiran je pristup Zemlji, o čemu bi se onda moglo raditi - pita se Al.

Rekao je kako postoje i slični događaji kada bi austronauti čuli ili videli neobične pojave u svemiru, međutim ovaj je poseban jer postoji audio-dokaz, barem tako tvrdi NASA.

Pogledajte i video kako piloti objašanjavju odlazak na Mesec:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Payton

    21. februar 2016 | 22:00

    Čula se muzika iz susedne sobe. Poslednji neka ugasi svetlo posle snimanja.

  • srbin do koske

    21. februar 2016 | 22:02

    Kompletan "odlazak" na mesec snimljen je u studiju.. Na yt postoji iglavni lik koji je to uradio i nesto pred smrt pozvao novinare.. Sve americko je laz i to velika... Ama bas sve...!!

  • Бајкер

    22. februar 2016 | 00:06

    Ербас има јачи мотор од аполовог,а наши мобилни су јачи од тадашњег компијутера.Треба да поверујемо да су пре пет деценија били на месецу?Ма дај бре...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA