U RODNOM SELU MONIKE BELUČI: Šetnja kroz Ćita di Kastelo u 10 slika (FOTO)

Premda mu je istorija bogata, zbog toga što je Italija krcata takvim živopisnim gradićima, na mapu sveta Ćita di Kastelo je došao pre svega zato što je u njemu rođena Monika Beluči. Prošetajte se ulicama po kojima je u detinjstvu trčala najlepša žena na svetu

  • 14

Monika Beluči, Malena

Ćita di Kastelo je grad u provinciji Peruđa, od čijeg je istoimenog glavnog grada udaljen oko pedesetak kilometara, u regiji Umbrija. Nalazi se na padinama Apenina, u dolini Tibra.

Osnovan je u prvom milenijumu pre nove ere, i Stari Rimljani su ga zvali Tifernum Tiberinum, što znači Tifern na Tibru. Plinije Mlađi je u njegovoj blizini sagradio svoju čuvenu vilu.

Ostrogoti su ga poharari 550. godine, ali ga je obnovio biskup Floridus, a dva veka kasnije franački kralj Pinip Mali ga je poklonio rimskom papi, mada je zadržao autonomiju i bio vladan od strane porodice Viteli. U srednjem veku promenio je mnogo ruku, posebno tokom sukoba između gvelfa i gibelina, dve stranke koje su podržavale papu odnosno svetog rimskog cara u sukobu između njih dvojice.

Premda mu je istorija bogata, zbog toga što je Italija krcata takvim živopisnim gradićima, na mapu sveta je došao pre svega zato što je u njemu rođena Monika Beluči. Prošetajte se ulicama po kojima je u detinjstvu trčala najlepša žena na svetu.

1

A photo posted by Joseph Rigal (@josephdwrigal) on

1

A photo posted by Miele86 (@elenaminneci) on

A photo posted by Beatrice Paolieri (@_beapao_) on

A photo posted by Erri Leo (@leoerri) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nana

    26. mart 2016 | 13:31

    U Italiji su svi gradići lepi.

  • Roda

    26. mart 2016 | 23:12

    Ma, nemojte mi reci da je sa sela! Onda je ona "seljanka"! Btw, kod nas je sramota da je neko sa sela... svi su iz grada...jer, manje vrede ako su sa sela... i nisu dovoljno"urbani"... selo nije izaslo iz nje... ali ona je iz sela!

  • FG-42

    26. mart 2016 | 21:11

    Ništa lepše od Mediterana (Italija -Španija -Francuska - Portugalija.... )more,cempresi,lavanda,kamene kuće,Sunce,riba,vino....opušten život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA