NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA KOJU ĆETE DANAS VIDETI: Klepetan se vraća svojoj rodi Maleni već 14 godina (VIDEO)

Svake jeseni mužjak odeleće na jug, da bi se sa prvim danima proleća, preletevši preko 13.500 kilometra, vratio svojoj dragani

  • 4

Mužjak rode kome su dali ime Klepetan se već 14 godina vraća svojoj partnerki Maleni, koju je pre 23 godine ranio lovac iz Italije. Ona je od tog trenutka prinuđena da provodi zimu u Hrvatskoj, ali bez obzira na to, ljubav ovog mužjaka je dovoljno velika da bi se svakog proleća vratio ptici svog života.

ZALJUBLJENE RODE PONOVO ZAJEDNO: Klepetan se vratio Malenoj

Penzioner Stjepan Vokić iz mesta Brodski Varoš u Slavoniji brine o ranjenoj Maleni već 2o godina. On tvrdi da svake jeseni mužjak odeleće na jug, da bi se sa prvim danima proleća, preletevši preko 13.500 kilometra, vratio svojoj dragani.

Iako je prošle godine Klepetan zakasnio pet dana, ove godine je stigao dan ranije, ističe Vokić.

Printskrin: Youtube/BrodPortal Printskrin: Youtube/BrodPortal

Zaljubljene rode su ljubavno gnezdo svile na njegovoj kući, a on im pomaže i štiti ih, tako što ih hrani ribama i žabama i ponekad se čak penje na krov kako bi im popravio gnezdo.

One su poznate u Hrvatskoj ali i širom sveta, jer je reporter iz Kine napravio reportažu o njima koju su preuzeli i drugi mediji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr/ RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ♥♥♥

    3. mart 2016 | 16:19

    Jaooo prelepo *---* To je ljubav ♥♥♥♥♥

  • Saptacica

    3. mart 2016 | 20:29

    Joj to citam godinama o tim rodama u Hrvatskoj i vernosti i jako dirljivo i puno postovanjaKad bi i nama ljudima bila urodjena ta Vernost??..

  • ja

    5. mart 2016 | 23:19

    Rijetki ljudi znaju sto je ljubav, kao ove rode. Neka jos puno godina uzivaju u svojoj sreci. Prelijepa prica, pratim ju godinama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA