SPORI STE, A IMATE OŠTRO OKO: Ovo je idealan posao za vas! (FOTO)

Kornjača Henri čak ima i svoja kolica, a vlasnik ga u parku pusti da slobodno šeta, pod njegovim budnim okom, naravno

  • 1

Ukoliko volite životinje i šetnju, onda je ovo posao vaših snova: jedna osoba u Njujorku traži profesionalnog šetača za svoju kornjaču Henrija.

- Potreban mi je odgovoran ljubitelj životinja kako bi se brinuo o mom Henriju, 16-godišnjoj afričkoj kornjači i izvodio ga vikendima u Central park. Morate da volite i ljude, jer, verujte, želeće da pričaju s vama. Morali biste da pazite da Henri ne jede smeće ili da ga ne hrane deca. Ne treba da skupljate njegovu kaku. Takođe, Henri nema povodac i iznenađujuće je brz - stoji u oglasu.

Henri čak ima i svoja kolica, a vlasnik ga u parku pusti da slobodno šeta. Pod budnim okom, naravno. Iskustvo sa kornjačama, kaže, nije neophodno.

KORNJAČA OD 200 GODINA: Pogledajte kako je izgledala kad je imala 70 godina, a kakva je danas (FOTO)

Ipak, Henri se kreće mnogo brže nego što biste to pomislili. Takođe, ima oko osam kilograma, tako da ovaj posao nije baš potpuno nezahtevan.

Afrička ostrugasta kornjača, koja se često drži kao kućni ljubimac je aktivna i voli da kopa jame, penje se i šeta naokolo, često u potrazi za hranom.

Foto: newyork.craigslist.org Foto: newyork.craigslist.org

Devojka mi je dala kornjaču na čuvanje, ubiće me kad vidi ŠTA SAM JOJ SVE URADIO (FOTO)

Reč je o neverovatno jakim životinjama, koje često mogu da obore ogradu ili čak zidove. Veoma ih privlače predmeti jarkih boja, pa će pokušati da prođu kroz bilo šta što se nalazi na putu do tih predmeta.

Mislili ste da su kornjače spore i dosadne? Premotajte ovaj snimak na 1:14, ako smete! (VIDEO)

Mužjaci i ženke mogu biti dosta agresivni. Kada mužjaci dostignu zrelost, oko 35,5 cm dužine oklopa, udaraće druge mužjake i pokušavaće da ih izbace. Zbog toga bi trebalo izbegavati čuvanje nekoliko mužjaka u istom kavezu.

(Telegraf.rs / Izvor: newyork.craigslist.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA