TO JE PROFESIONALAC: Voditelj izgovara ime evropskog grada od 50 SLOVA U JEDNOM DAHU (VIDEO)

Ime ovog grada u Velsu u prevodu znači: "Crkva Svete Marije u dolini belih kestenova kod brzog vira Crkve Sv. Tisilija sa crvenom pećinom"

  • 2

Grad sa najdužim imenom u Evropi nalazi se u Velikoj Britaniji. Zove se Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogohu, a sumnjamo da sa lakoćom možete izgovoriti njegovo puno ime i to u jednom dahu.

Ovaj čovek ima najduži jezik na svetu! (VIDEO)

Međutim, jednom britanskom voditelju vremenske prognoze to itekako polazi za rukom.

Ime ovog grada u Velsu u slobodnom prevodu znači: "Crkva Svete Marije u dolini belih kestenova kod brzog vira Crkve Sv. Tisilija sa crvenom pećinom".

Stanovnici ovog grada nemaju problema pri izgovaranju njegovog punog imena, ali ga ponekad zovu i skraćeno - Lanferpul. Grad je ovim neobično komplikovanim imenom nazvan šezdesetih godina devetnaestog veka da bi se skrenula pažnja na njegove stanovnike.

Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogoh nije najduže ime nekog grada na svetu. Njegovu dužinu prevazilazi tajlandski grad

Krangtepmahanakornbovornratanakosinmahintarajudhujaamahadilokpopnoparatanaradžthaniburiromud-omradžnivesmahasarnamornpimarnavatarsatitsakatijavisanukam, mnogo poznatiji po imenu Bangkok.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA