AKO SE EVROPA RASPADNE: Ovih 10 himni novih država ćete slušati na utakmicama (VIDEO)

Ako je separatizam vidljiv na sve strane, čak i ako nije svuda jak kao u Škotskoj i Kataloniji, i ako je to nešto što je nemoguće iskontrolisati i zaustaviti, onda barem možemo da pogledamo na šta će ličiti počeci sportskih nadmetanja u budućnosti (ako je bude)

  • 10

Projekat evropskog ujedinjenja je nešto najbolje što se desilo našem kontinentu još od Rimskog carstva, ali to ne znači da svi shvataju značaj ovog procesa i njegovu važnost za budućnost i opstanak svih naroda u ovom delu sveta.

Sa druge strane, raspad nacionalnih država kakve danas znamo ne znači nužno i raspad ujedinjene Evrope, već možda može da dovede i do njenog jačanja.

U svakom slučaju, ako je separatizam vidljiv na sve strane, čak i ako nije svuda jak kao u Škotskoj i Kataloniji, i ako je to nešto što je nemoguće iskontrolisati i zaustaviti, onda barem možemo da pogledamo na šta će ličiti počeci sportskih nadmetanja u budućnosti (ako je bude).

Probrali smo 10 himni evropskih regija u kojima postoji sklonost ka otcepljenju od matičnih država, negde više a negde manje.

Koja vam je najbolja?

1. Himna Katalonije:

2. Himna Sicilije:

3. Himna Sardinije:

4. Himna Korzike:

5. Himna Andaluzije:

6. Himna Mletačke Republike, odnosno Venecije:

7. Himna Škotske:

8. Himna Velsa:

9. Himna Navare:

10. Himna Bavarske:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA