RUSKI TERENAC BURLAK: Može da osvoji Severni pol, a unutra krije nešto neverovatno (VIDEO)

Konstruktor Makarov je odlučio da napravi savršen terenac kojim bi se moglo stići do Severnog pola, ali i vratiti se kući bez dodatnog dopremanja goriva i hrane avionima

  • 0

"Burlak" je jedinstveni terenac koji je napravljen u Rusiji i namenjen je osvajanju Severnog pola. Njegovo testiranje je počelo na obala Karskog mora, koji je deo Severnog ledenog okeana.

PUTINOV MOĆNI BETMOBIL: Ruska oklopna zver je jača i od hamera! (FOTO) (VIDEO)

2018. godine je planirana ekspedicija po celoj teritoriji Artika, na kopnu, u vodi i na morskom ledu, čiji je cilj, između ostalog, i postavljanje svetskog rekorda.

Autor ideje ekspedicije je konstruktor Aleksej Makarov. On je bio inspirisan rekordom koji je 2009. godine postavio ruski pustolov Vasilij Jelagin, koji je prvi  stigao do Severnog pola amfibijom "Jemelja". Tada je ekipa ostavila ovo vozilo na Arktiku i vratila se kući helikopterom.

Makarov je odlučio da napravi savršeno oklopno vozilo kojim bi se moglo stići do Severnog pola, ali i vratiti se kući bez dodatnog dopremanja goriva i hrane avionima.

"Burlak" je amfibija sa šest točkova, koja je napravljena na osnovu oklopnog vozila BTR-60. Dužina terenca je 6,6 metara, širina je 2,9 metara, a visina 3,2 metara. Prečnik točka je 1,75 metara. Težina terenca iznosi četiri tone.

U komfornom salonu ovog automobila su četiri kreveta, kuhinja sa gasnim šporetom, umivaonik i tuš.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA