NA ODMORU STE I U TOKU JE TERORISTIČKI NAPAD NA VAŠ HOTEL? Evo šta da radite, zlu ne trebalo!

Eksperti savetuju koje sobe da izbegavate ako vam se desi užasan događaj kakav je napad ekstremista, ako područje u kojem ste zadese prirodne nepogode ili ako lopovi odluče da vas poharaju

  • 5

Dok se svet suočava sa stalnim terorističkim pretnjama, mnogi koji planiraju da putuju razmišljaju gde je sigurno da se ode, ali i šta raditi ako se nađete usred napada terorista.

Stručnjaci su tako analizirali hotelske sobe koje gostima pružaju najviše sigurnosti ukoliko se nađu usred terorističkog napada, požara ili neke prirodne nepogode. Evo saveta:

Rob Voker, predsednik londonske međunarodne SOS mreže za informacije, analizu i bezbednost turista, ispričao je za medije da bi turisti u hotelima trebalo da rezervišu sobe na spratovima višim od prvog, ali nižim od šestog sprata.

MORBIDNOST JE DOBILA NOVU DIMENZIJU: Džihadisti slave masakr u Briselu, ŠOKIRAĆE VAS ŠTA SU SADA SMISLILI! (FOTO)

Razlog leži u tome da je ovakva visina najidealnija da se obranite od provalnika, kojima ćete biti visoko, ali i dovoljno nisko da možete da iskočite kroz prozor ili dohvatite većinu osnovnih požarnih merdevina koje nose vatrogasci.

Foto: Tanjug/AP/Mali TV ORTM Foto: Tanjug/AP/Mali TV ORTM

Rob je dodao i da preporučuje sobu što dalje od ulaznog lobija.

- Preporučujemo sobe dalje od predvorja budući da je to u većini slučajeva početna tačka terorista. Takođe je preporučljivo izabrati sobu dalje i od drugih javnih površina poput hotelskog restorana jer i takva mesta lako mogu postati meta. Takođe savetujemo da se bira soba u koju se ne može lako doći sa ulice jer se na taj način štitite od provalnika - rekao je Voker i naglasio da je najbolje imati sobu u blizini izlaza za opasnost i požarnih stepenica.

ZBOG ANONIMNE PRETNJE O MASAKRU: Švedska danas zatvara najpopularniji univerzitet!

Voker je ohrabrio i sve turiste da sastave "sigurnosni plan" pre nego što se upute na odmor.

Foto: Tanjug/AP/Mali TV ORTM Foto: Tanjug/AP/Mali TV ORTM

On je posavetovao turiste da istraže da li se hoteli u kojima planiraju da odsednu nalaze u problematičnim krajevima ili da li je hotel u prošlosti imao bezbednosnih incidenata.

MASOVNA EVAKUACIJA ŠKOLA U AMERICI: Panika posle pretnji terorista

Nakon prijave u hoteli, gosti dobro treba da provere brave na sobama, da li vrata imaju katanac i špijunku i kako funkcioniše proces evakuacije.

Stručnjak je naglasio da nije loša ideja ni proveriti sobu da se u njoj slučajno ne krije uljez.

- Ostavite ulazna vrata odškrinuta, postavite svoj kofer da se ne zatvore, a onda proverite ispod kreveta, u ormarima i tuš kabini - zaključuje Voker.

(Telegraf.rs / Izvor: express.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nana

    29. mart 2016 | 00:22

    Kraj opuštenog turizma

  • Da vi dam jen savet

    29. mart 2016 | 00:09

    U tekvim situlacijama otvarate prozor i ripate na glavu,to vam je jedini spas.bolje vi je da poginete ko pic_ _ negoli da ve ubijev terolisti.

  • Sin Dragan

    29. mart 2016 | 10:02

    Kod kuce u hladovini ispod drveta je najsigurnije.Hladno pivo i rostilj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA