BOSNA JE KOLEVKA EVROPSKE CIVILIZACIJE: Semir pronašao STENU koja to dokazuje! (VIDEO)

Naime, Semir je pronašao neobičnu stenu oblika savršene lopte u šumi u blizini Zavidovića, kao i "piramidu u Visokom". Upravo su ovo dokazi da su na tlu BiH bile najstarije civilizacije koje su se služile naprednim tehnologijama pre više od 1.500 godina, tvrdi Semir

  • 62

Semir Osmanagić je arheolog čije su izjave krajnje kontroverzne, pa je tako i ova da se u Bosni i Hercegovini nalazi najstarija skulptura napravljena ljudskom rukom. On tvrdi da je upravo to dokaz da je najstarija evropska civilizacija poreklom iz Bosne.

BOSANSKE PIRAMIDE BOLJE OD EGIPATSKIH: Pogledajte kako strani mediji pišu o čudu iz BiH! (FOTO)

Naime, Semir je pronašao neobičnu stenu oblika savršene lopte u šumi u blizini Zavidovića, kao i "piramidu u Visokom". Upravo su ovo dokazi da su na tlu BiH bile najstarije civilizacije koje su se služile naprednim tehnologijama pre više od 1.500 godina.

O njegovom otkriću kamene lopte u šumi u mestu Podubravlje pisao je britanski Dejli mejl, a Osmanagić je siguran u svoja otkrića i smatra da kad bude završio svoje istraživanje, svet će imati kvalitetne informacije.

Kaže da je novootkrivena kamena lopta "najteža koju je čovek napravio u istoriji". Inače, lopta je prečnika između 1,2 i 1,5 metara. Fenomen kamenih kugli povezuje se sa raznim drevnim civilizacijama, a najpoznatije su pronađene u Kostarici.

Printskrin: Youtube/BosnianPyramids Printskrin: Youtube/BosnianPyramids

Ukupno je nađeno oko 300 i svaka je teška oko 15 tona, a veruje se da su ih napravili ljudi drevne Dikis kulture, što znači da su stare oko 1.500 godina. Nije poznato kako su uspevali da naprave savršene sfere, ali se smatra da su prvo klesane, a onda polirane peskom.

Ako se ispostavi da je kugla u Bosni napravljena ljudskom rukom, biće to najveća takva lopta ikad pronađena – dva puta teža od kostarikanskih.

Osmanagić tvrdi da lopta ima visok sadržaj gvožđa i da se širom Bosne nalazi dosta ovakvih objekata.

Printskrin: Youtube/BosnianPyramids Printskrin: Youtube/BosnianPyramids

Ipak, veliki broj stručnjaka se ne slaže sa arheologom bosanskog porekla. Stručnjaci Univerziteta u Mančesteru smatraju da kugla nije napravljena ljudskom rukom. Mendi Edvards, koja predaje na Odeljenju za Zemlju, atmosferu i životnu sredinu, smatra da je reč o prirodnoj steni, onakvoj kakve se mogu videti u Novom Zelandu.

Vlada Bosne i Hercegovine je podržala njegova istraživanja, a bivši premijer Nedžad Branković rekao je da "ni jedna vlast na svetu ne bi ignorisala mogućnost da dođe do takvog otkrića".

I američki pisac Pol Von Vord smatra da je reč o "uzbudljvoj mogućnosti".

- Bosanske piramide su veliki udarac za konvencionalnu istoriju – ove mamutske strukture bile su veće i bolje, pa čak i starije od Egipatskih - rekao je on.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • PECKE

    8. april 2016 | 14:54

    Adam i Eva su ustvari Mujo i Fata.

  • Marko

    9. april 2016 | 09:47

    Ne može Bosna biti kolevka Evrope kada je Bosna nastala pre nekoliko godina. Može se jedino reći da je prostor današnje Bosne bio kolevka evropske civilizacije.

  • Profesor

    8. april 2016 | 13:20

    Kada su pre koju godinu otkopavali 'piramide' u Visokom, izasla mumija i cudom se cudi: - Auuuu, pa ovi su citavih 100g ispred nas. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA