SVET JE NOĆAS UPALIO LJUBIČASTA SVETLA: Ovako je odata počast legendarnom Princu (FOTO)

Neke poznate zgrade u Njujorku i Nju Orleansu su, takođe, dobile novi, purpurni izgled, a Princovi fanovi su pozdravili i to što su se Nijagarani vodopadi našli pod svetlom u istoj nijansi

  • 3

Zgrade, naslovne strane novinskih listova i vebsajtovi širom SAD i šire osvanuli su jutros u purpurnoj boji, u čast preminule američke pop zvezde Princa, poznatog po hitu "Purpurna kiša" (Purple Rain).

NE TROŠITE MOLITVE NA MENE: Poslednja poruka Princa rasplakala fanove

Princ Rodžer Nelson preminuo je u 58. godini u svom domu u Mineapolisu, a istraga o njegovoj smrti je u toku, dok su mediji javili da je za danas zakazana autopsija.

U njegovom rodnom Mineapolisu je bejzbol tim "Minesota Tvins" osvetlio stadio purpurnim svetlima, a u toj boji je danas i most u centru grada, navodi Bi-Bi-Si.

Neke poznate zgrade u Njujorku i Nju Orleansu su, takođe, dobile novi, purpurni izgled, a Princovi fanovi su pozdravili i to što su se Nijagarani vodopadi našli pod svetlom u istoj nijansi, mada povodom obeležavanja 90. rođendana kraljice Elizabete.

I MTV-ev logo na internetu je promenio boju u purpurnu, a u Britaniji je na naslovnici lista "San" objavljena Princova fotografija sa purpurnom pozadinom i naslovom: "Došao je kraj purpurnoj kraljevini".

Stotine ljudi okupilo se rano jutros u centru Mineapolisa i, u jednom trenutku, svi su zapevali hit iz 1984. "Purpurna kiša".

U čast preminulog glumca održana su i bdenja ispred njegove kuće, kao i u Los Anđelesu i Bruklinu, gde je filmski režiser Spajk Li, Princov prijatelj, neplanirano organizovao uličnu žurku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srbija do Tokija

    22. april 2016 | 12:04

    Sve je to u redu, jos jedna legenda nas je napustila... R.I.P Prince... Samo ne mogu da shvatim zasto svet nije u zuto, plavo, crvenoj boji?! Ecuador

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA