5 VELIKIH RELIGIJA U KRATKIM CRTAMA: Otvorite srce i priznajte koja vam se najviše dopada (FOTO)

Hinduizam, judaizam, budizam, hrišćanstvo i islam deluju kao drastično različiti sistemi verovanja, pošto se kreću od politeizma do monoteizma, uz prstohvat potpune ravnodušnosti prema pitanju da li Bog postoji ili ne

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika CH
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Sladjana Knezevic

    16. april 2023 | 21:54

    Hriscanka

  • Lorena Barisic

    11. februar 2023 | 00:14

    Vjerujem u sve vjere.Rođena sam i odgajana u krscanskoj obitelji(katolici) ali ne u nekoj pretradicionalnoj.Recimo to ovako,bitnije mi se pomoliti i razgovarati sa Bogom nego ici na misu redovno.Mama je kao ateista s vremena na vrijeme,tesko za objasnit.Medutim smatram da posto svaka vjera uci ljude isto a sve se svodi na dobrotu,ljubav prema Bogu i ljudima mozda je Bog s razlogom dao vise religija.Mozda je znao kako ce doprijeti do koga.Mozda je sve to test za covjecanstvo...Mozda puno je mozda ali jedno je sigurno.Bog je jedan a nijedna religija nije netocna ni pogresna.Sve je to nesto sto mozda jos nitko nije i nece do kraja dokuciti.Vjecni pocinak,pakao,cistiliste,raj,reinkarnacija.Sve to moze da bude povezano na nacin koji ne moze svatko dokucit a do kraja mozd nitko.Moje glediste jest da se sigurno reinkarniramo.Koliko puta?ne znam,mozda u nedogled a mozda do jednom.Vjerujem u moga i u vasega Boga,vjerujem u Isusa pa nebitno jeli on iz Biblije ili Kurana.Vjerujem.Citajte izmedu redaka religijske knjige....Sto god da vjerovali bitno je vjerovat.Dusa postoji,Bog postoji.Vjerujte.

  • God Is One

    14. septembar 2021 | 06:03

    5 min posle tvog rođenja oni odlucuju o tvojem imenu, nacionalitetu religiji i sekti. i ti provodis ostatak zivot braneci nesto sto nikada nisi odabrao!!! Vodim se kao katolicke veroispovesti ranije sam mrzela Boga, odrekla sam se i shvatila kasnije da Religije su gluposti jer je politika i pravi svađu i rat uzmeđu ljude...svi mi poticemo od Adama i Eve a Stvoritelj je jedan jedini svi mi imamo JEDNOG I ISTOG BOGA...TO JE MOJE MISLJENJE, NE IDEM U CRKVU NIT DZAMIJI MOLIM SE OD SRCA KAZEM MU SVOJE PROBLEME ZAHVALIM MU UVEK ZA SVE I ZNAM DA ME CUJE A DOBIJAM I ODG ...samo ljudi su glupi. Religija je glupost. BOG NAS SVE JEDNAKO VOLI A ISUS SE ZRTVOVAO ZA NAS ZA NASE GREHE ZAHVALITE MU DOCICE PONOVO NE ZABORAVITE, MNOGI CE PASTI. ADAM I EVA SU UCINILI GREH SADA CEO ZIVOT SVI MI GRESIMO ALI NECU DA PAMETUJEM SVE CE BITI JASNO JEDAN DAN SVIMA. BOG NAM JE DAO SLOBODU I LEPOTU NA ZEMLJI KOJI SMO UNISTILI BAS ZBOG RELIGIJE I NACIONALNOSTI A ON SAMO GLEDA I PRASTA JER SVI SMO BRACA I SESTRE SVE OSTALO JE POLITIKA I LUCIFER JE SAVLADO SVET. JA VOLIM I POSTUJEM SVE NACIONALNOSTI AKO SI COVEK, VOLIM I PRASTAM NE ZBOG DRUGIH VEC ZBOG SEBE I ZBOG ISUSA HRISTA I SVETOGA DUHA I OCA. INACE SAM ROMKINJA. Moje iskreno misljenje I DA BOG JE JEDAN. ❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA