NA OVIH 12 LOKACIJA NIKO NE SME DA KROČI: Pogledajte NAJTAJNIJA mesta na svetu (FOTO)

Za neke od 12 lokacija koja se nalaze u nastavku ste sigurno čuli, ali nažalost nikada nećete moći da ih posetite

  • 3

Na svetu postoje mesta na koje vam bukvalno ništa ne može omogućiti pristup. Od tajnih vojnih i obaveštajnih objekata, do tajnih podzemnih mreža, u nastavku pogledajte 12 najtajnijih lokacija na svetu.

SVE O TAJNOJ OBLASTI 51: Misteriozan događaj pod brojem 5 će vas PREPLAŠITI!

RAF Menvit Hil

Foto: Wikipedia/Agatha Bauer Foto: Wikipedia/Agatha Bauer

Ovaj čudni kompleks zgrada i kupola je centar podrške za obaveštajnu komunikaciju Velike Britanije i SAD-a. Baza je ogromna i opisuju je kao najveću stanicu za monitoring elektronskih podataka. Navodno, svaki satelit je deo takozvano "Echelon" sistema – tajne mreže kojom se presreću sve privatne i komercijalne komunikacije na svetu.

Bohemijska šuma

Foto: Wikipedia/Aarkwilde Foto: Wikipedia/Aarkwilde

U pitanju je ruralna lokacija u Monte Riu, u Kaliforniji. Zemlju poseduje privatni klub umetnika, a svakog leta, u periodu od dve do tri nedelje (tako je već skoro 140 godina), ovde se okupljaju najmoćniji ljudi na svetu. Šta tamo rade, i danas je misterija.

Tajna arhiva Vatikana

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Biblioteka Vatikana dozvolila je tek nekolicini "probranih" da uđu u njihove prostorije. Međutim, ne brinite, iako ih ne možete posetiti i prelistati knjige (vlasnik svega je papa), biblioteka vam može poslati manuskript elektronskom poštom.

Pećina Lasko

Foto: Wikipedia/Jack Versloot Foto: Wikipedia/Jack Versloot

Ove pećine nalaze se na jugozapadu Francuske i slavne su zbog svojih paleolitskih crteža koji su stari oko 17.500 godina. Iako su pećine nekad bile otvorene za javnost, danas niko ne sme da ih poseti kako bi se sačuvala umetnost naših davnih predaka.

Pajn Gep u Australiji

Foto: Wikipedia/Skyring Foto: Wikipedia/Skyring

Pajn Gep je nešto što je Area 51 za SAD. Locirano u centralnoj Australiji, postrojenje vode australijska vlada i CIA. Niko ne zna šta se tamo dešava, osim što znamo da niko ne sme da preleti iznad postrojenja. Kako tvrde Anonimusi, reč je o bazi koja upravlja brojnim najtajnijim dronovima na svetu.

Metro-2 u Moskvi

Foto: Wikipedia/Military forces in transition. DOD Foto: Wikipedia/Military forces in transition. DOD

Metro-2 je tajni sistem podzemnih hodnika koji prolazi istom rutom kao moskovski metro. Izgrađen je u doba Staljina pod imenom D-6, osmislio ga je KGB. Ruske vlasti niti potvrđuju niti demantuju njegovo postojanje, a pretpostavlja se da je izgrađen kako bi povezao štab ruske obaveštajne službe sa sedištem Vlade, privatnim aerodromom, podzemnim gradom Ramenki...

Biro 39 u Severnoj Koreji

Satelitski snimak pre navodne probe hidrogenske bombe Foto: Spaceknow, DigitalGlobe Satelitski snimak pre navodne probe hidrogenske bombe Foto: Spaceknow, DigitalGlobe

Stacionirana u Severnoj Koreji, Soba ili Biro 39 je tajna organizacija čiji je jedini cilj da prikuplja strani novac za vladara ove zemlje. Uspostavljen 1970. godine, veruje se da upravlja stranim valutama, da ima račune u Švajcarskoj, Kini i najčešće se koristi za "pranje novca" i ilegalne transakcije.

Pojedini tvrde da se u ovoj sobi trguje oružjem i narkoticima. Ono što se zna jeste da Biro 39 upravlja sa 130 trgovačkih kompanija. Smeštena je u centru zgrade Radničke partije u Pjongjangu.

Mežgorje u Rusiji

Navodno je u pitanju tajna lokacija za lansiranje ruskih nuklearnih projektila. Na ovom mestu se uvek nalaze dva bataljona ruskih vojnika. Anonimusi pišu da se u bazi nalaze automatizovani balistički projektili koji se mogu pokrenuti sami ukoliko pokrenu seizmičke, svetlosne ili senzore pritiska.

Ekskluzivni Disney 33 klub

Foto: Wikipedia/Space_Mountain_Mike Foto: Wikipedia/Space_Mountain_Mike

Lociran u Diznilendu u Kaliforniji, ovaj klub rezervisan je samo za svetske moćnike, poput predsednika, slavne glumce, pevače... Možete ući samo uz pozivnicu, a nalazi se na trgu Nju Orleansa u Diznilendu, odmah pored restorana "Blue Bayou".

Oblast 51

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Najpoznatija svetska tajna - Oblast 51, naziv je za vojno postrojenje u Nevadi (SAD). Svi smo čuli za ovu zonu, međutim niko ne zna tačno za šta ona služi, a nagađa se štošta: od (realnog) istraživanja vojnih letelica i oružja do (onog manje mogućeg) istraživanja vanzemaljskih tehnologija i – samih vanzemaljaca. Vlada SAD-a i dalje ne priznaje da Oblast 51 postoji.

Google-ov centar za podatke

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Čuvan jednako kao i Oblast 51, centar za Google podatke je jedna od onih lokacija u koju jednostavno, ma koliko bogati bili, nikad nećete moći da uđete.

Crkva gospe Marije od Siona

Foto: Wikipedia/Adam Cohn Foto: Wikipedia/Adam Cohn

Crkva gospe Marije od Siona nalazi se u Etopiji i niko, osim čuvara-sveštenika koji se nalazi u njoj, ne smeju da uđu u ovaj objekt. Navodno, u ovoj crkvi se nalazi jedan od najvažnijih objekata o kojima govori Biblija – Kovčeg Saveza. Navodno ga je u Etopiju doneo Menelik I kada je posetio svog oca, kralja Solomona.

U Svetom kovčegu su se navodno nalazile kamene ploče koje su sadržavale Deset zapovesti, Aronov štap i zdela mane. Prema biblijskom izveštaju, Kovčeg je napravljen na Božju zapovest, u skladu s Mojsijevim proročkim viđenjem na brdu Sinaju. Dok je bio nošen, Kovčeg je uvek bio umotan u veo od kože, i pokriven plavim prekrivačem. Bio je pažljivo sakriven čak i od pogleda levita koji su ga nosili. Kažu da poseduje vanserijske moći.

Navodno, svi sveštenici koji čuvaj ovaj kovčeg, nakon nekoliko godina teško obole i umru.

(Telegraf.rs / Izvor: radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • MB

    25. april 2016 | 22:36

    A zaboravili ste balkanske fotelje jer ko na nju sjedne taj se ne dize dik ne umre

  • Broj Jedan

    26. april 2016 | 01:23

    antarktik je takodje zabranjena zona,tamo niko ne moze da ode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA