MISTERIOZNA CIFRA 420: Zašto soba sa ovim brojem ne postoji u mnogim hotelima? (FOTO)

Sedamdesetih godina grupa studenata okupljala se kod statue Luja Pastera u univerzitetskom kampusu u San Rafaelu u Kaliforniji tačno u 4:20 kako bi uživali u svojoj omiljenoj aktivnosti - konzumiranju marihuane

  • 3

View post on imgur.com

Soba broj 420 predstavlja "problem" za mnoge hotele u Sjedinjenim Američkim Državama, a sve je počelo sedamdesetih godina prošlog veka.

MISTERIJA BROJA 7: Zašto nam je to najvažniji broj i koja je njegova SVETA tajna? (FOTO)

Naime, sedamdesetih godina grupa studenata okupljala se kod statue Luja Pastera u univerzitetskom kampusu u San Rafaelu u Kaliforniji tačno u 4:20 kako bi uživali u svojoj omiljenoj aktivnosti - konzumiranju marihuane.

View post on imgur.com

Prethodno bi jedni drugima po hodnicima šaputali "Luj 420" što je bila šifra za okupljanje. Ali, nije samo 20. april taj koji privlači uživaoce kanabisa. Mnogi od turista, u želji da na putovanjima sačuvaju mali suvenir, kradu ovaj broj sa vrata hotelskih soba.

View post on imgur.com

Iz tog razloga mnogi hoteli nemaju sobu broj 420, što se može videti i na priloženim fotografijama.

(Telegraf.rs/ Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Inzenjer

    25. april 2016 | 22:01

    Uf pomislih da je zbog Adolfovog rođendana...

  • P

    26. april 2016 | 06:43

    Zivim u Koloradu gde je legalna marihuana, ljudi su pokrali sve znakove po autoputevima na kojima je marker broj 420 jer je jako popularan kao oznaka za marihuanu. Takodje 20tog aprila je zurka u celoj drzavi i oblaci od pusenja trave. Ukoliko iznajmjujete stan u opisu ce stajati 420 friendly ili no 420, odnoseci se na dozvoljeno ili zabranjeno pusenje marihuane u stanu.

  • MikiGrobarRUSSIA

    26. april 2016 | 06:30

    U japanu ni jedna zgrada nema 4 sprata, ili manje ili vise, dok na havajima nema 13. sprat...ide lift i pise 10.11.12.14 haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA