PUTIN POKLANJA ZEMLJU: Deli besplatne hektare, ali pod jednim uslovom!

Prema istraživanju, 63 odsto stanovnika Dalekog istoka smatra da će besplatno davanje zemlje povećati standard regiona

  • 12

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o davanju građanima da besplatno koriste zemlju na Dalekom istoku, kako se navodi na zvaničnom portalu za pravne informacije, prenose tamošnji mediji.

Svaki stanovnik Rusije može da iskoristi svoje pravo da na rok od pet godina dobije na korišćenje najmanje hektar zemlje koja se nalazi u vlasništvu države ili opštine. Ona se može nalaziti na teritoriji Republike Saha (Jakutija), u Kamčatskom, Primorskom i Habarovskom kraju, Amurskoj, Magadanskoj i Sahalinskoj oblasti, Jevrejskoj autonomnoj oblasti ili Čukotskom autonomnom okrugu.

Zemlja se može uzeti u zakup ili dobiti u vlasništvo nakon isteka ovog perioda od 5 godina, ali kupoprodaja dobijene zemlje nije dozvoljena. Ona se ne može davati u zakup ili na korišćenje strancima, kompanijama, kao ni ljudima bez državljanstva.

Po nalogu ruskog presednika je izrađen ovaj nacrt zakona za koji čak 63 odsto stanovništva Dalekog istoka smatra da će povećati standard regiona.

Ministarstvo ekonomskog razvoja je početkom marta predložilo da se stanovništvu besplatno dodeli zemlja koja se ne eksploatiše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Qqq

    3. maj 2016 | 16:15

    Zamislite nije dao zemlju arapima na 100 godina, glupog li coveka.

  • Milovan

    3. maj 2016 | 14:41

    Pametno

  • Iskreno

    3. maj 2016 | 16:35

    безобразлук, само русима, зар не политичари и нво организације.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA