NOSIM GENE NAJGOREG NACISTE, NISAM HTELA DA RODIM JOŠ JEDNOG: Potresna ispovest Geringove nećake (VIDEO)

- Podvezala sam jajnike kada sam imala 30 godina jer sam se plašila da ću roditi još jednog monstruma - rekla je Geringova ćerka

  • 9

Betina Gering (60) je nećaka Hermana Geringa koji je osnovao Gestapo i učestvovao u organizaciji Holokausta. Ona je u dokumentarnom filmu "Moja porodica, nacista i ja" otkrila da se odlučila na sterilizaciju, kao i njen brat, u strahu od toga kakvi će biti njeni potomci i da li će imati zajedničke crte sa svojim rođakom.

OVA PORUKA JE PROMENILA ISTORIJU: Zbog nje je Hitler izvršio SAMOUBISTVO!

Inače, u ovom filmu se pojavljuju deca Trećeg rajha čiji su roditelji i rođaci počinili neke od najtežih zločina u istoriji. Na ovom projektu se radilo tri godine, a mnogi od njih su se odlučili da prvi put govore o događajima iz prošlosti koji su imali veliki uticaj na njihove živote. Među njima je i Betina, koja živi u Novom Meksiku i bavi se alternativnom medicinom.

- Podvezala sam jajnike kada sam imala 30 godina jer sam se plašila da ću roditi još jednog monstruma. Izgledam kao on, oči, jagodice, profil. Ličim na njega više nego njegova kćerka - rekla je Betina.

Katrin Himler, nećaka Hajnrih Himlera, koji je bio zadužen za program istrebljenja, takođe se pojavljuje u filmu. Ona je udata je za izraelskog Jevrejina.

- Ne verujem da sam nasledila tu lošu crtu, ali živim sa njegovim imenom. Kada sam imala 11 godina na televiziji se prikazivala serija o holokaustu u Nemačkoj. Sela sam i počela da plačem jer se prezime Himler ponavljalo iznova i iznova. Svesna sam da je najgori masovni ubica modernog doba, ali ja nisam odgovorna za to - objasnila je.

U ovom filmu se pojavljuju i Monika Hertvig, kćerka komandanta nacističkog logora smrti, kao i Hans Frank, sin Niklasa Franka guvernera okupirane Poljske koji je odgovoran za program logora smrti u kojem je ubijeno šest miliona Jevreja.

Reditelj ovog filma Čanoš Zeevi kaže da snimajući film došao da saznanja da između dece počinilaca Holokausta i onih koji su žrtve postoji neverovatna sličnost u osećanjima.

- Napravio sam snažan dijalog između dece počinitelja i dece koja su preživela. Svi oni proživljavaju holokaust svakodnevno, ne mogu da žive normalno - istakao je.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Delpi

    11. maj 2016 | 18:47

    Tokom borbe u vazduhu u toku prvog sv rata kao mladic Gering je naisao na neprijatelja i krenula je obostrana paljba iz doduse ne naprednih aviona i tada,kada se njegovom neprijatelju mitraljez zaglavio i nije vise mogao da puca Gering mu je samo salutirao i otisao,smatrao je da nije fer da se bori sa njim kad ne moze da se brani i kad je tako laka meta.. ko bi rekao da ce takav vojnik jednog dana postati takav zlocinac

  • MNE

    11. maj 2016 | 15:17

    Lici na Tita prilicno

  • victoria

    11. maj 2016 | 16:42

    Trebala je eventualno da promeni samo prezime a ne da se podvrgava sterilizaciji. Deca ce biti onakva kako ih vaspitas. Ako ona osudjuje rodjaka nacistu zasto bi joj dete bilo nacista? Glupo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA