Evo kako samo jedan auto može da izazove ogromnu saobraćajnu gužvu (VIDEO)

Da bi objasnili ovaj fenomen, japanski istraživači postavili su 22 automobila na kružnu stazu i zamolili vozače da brzinu drže na konstantnih 30 kilometara na sat

  • 0

Srećni ste jer ste upravo izašli iz dela grada u kome je bio saobraćajni kolaps. Osvrćete se uokolo da uočite šta je uzrokovalo zastoj, saobraćajna nezgoda ili možda radovi. Ali ne vidite ništa. To je zato što je u pitanju fantomski saobraćajni zastoj.

Da bi objasnili ovaj fenomen, japanski istraživači postavili su 22 automobila na kružnu stazu i zamolili vozače da brzinu drže na konstantnih 30 kilometra na sat.

UŽIVO IZ DŽINOVSKE KOLONE NA AUTO-PUTU: Evo kako izgleda kada 4 sata ČEKAŠ zbog radova na putu! (FOTO)

Jedno vreme sve klizi kao po loju, ali je onda dovoljno da samo jedan auto malo promeni brzinu, što odmah izaziva probleme. Onaj iza usporava i tako nastaje "krkljanac".

Da bi se sprečio zastoj, vozači moraju da održavaju konstantnu brzinu, znači nema menjanja traka, usporavanja da biste nešto razgledali i slično.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA