PUTINOV SUPERBRZI BORBENI HELIKOPTER: Ova misteriozna letelica uskoro poleće, a niko ne zna kako izgleda!

- Probni model je već poleteo, a sada će se koristiti za istraživanje tehnologije za povećanje brzine leta koja će prelaziti 450 kilometara na sat - rekao je Andrej Šibitov

  • 39

Zamenik direktora matičnog preduzeća ruskih helikoptera je izjavio da će najnoviji ruski borbeni helikopter biti testiran u junu. Ova letelica će dostizati brzinu leta od neverovatnih 450 kilometara na sat, kako prenose tamošnji mediji.

PUTINOV "KROKODIL" JURI "KOŠUTU": Moćne ruske letilice jurišaju u napad i PARAJU NEBESKI SVOD (VIDEO)

- Rad na novom helikopteru se odvija u punom zamahu. Odlučili smo da podelimo projekat na dva dela. Probni model je već poleteo, a sada će se koristiti za istraživanje tehnologije za povećanje brzine leta koja će prelaziti 450 kilometara na sat - rekao je Andrej Šibitov.

On je dodao da brzina leta novog helikoptera može da prevaziđe postojeću za impresivnih 50 odsto. Maksimalna brzina postojećih helikoptera ne prelazi 300 km po času.

Stvarni izgled i tehničke karakteristike superbrzog ruskog helikoptera objaviće rusko Ministarstvo odbrane, rekao je Andrej Šibitov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA