BELGIJSKI NACISTI PRIMAJU NEMAČKE PENZIJE: Čak 2.500 Hitlerovih vojnika na penzionom spisku

Nakon završetka Drugog svetskog rata 1945. godine, belgijski sudovi su osudili oko 57.000 belgijskih nacističkih kolaboracionista

  • 7
Aušvic Foto: Wikipedia/public domain

Belgijske vlasti izrazile su danas zabrinutost zato što čak 2.500 bivših belgijskih nacista i dalje prima nemačke penzije, prenosi britanski Bi-Bi-Si.

U samo ovih 10 zemalja na svetu NEMA RATA, u njima godinama nije prolivena krv! (VIDEO)

Belgijanci koju su preživeli nacistički pogrom zatražili su od vlade u Berlinu da obustavi isplatu penzija tim ljudima, a belgijski ministar zadužen za penziono osiguranje Danijel Baklen je izjavio da "deli njihovo ogorčenje".

Baklenov portparol Žeraldin Lamoro je, međutim, za Bi-Bi-Si rekla da Nemačka rukovodi tim isplatama i da belgijske vlasti "ne raspolažu zvaničnim podacima" o primaocima tih penzija.

CRNI DIM KULJA IZ ŠUME: Plavi anđeli vežbali koreografiju na nebu, jedan avion se srušio (VIDEO)

Nakon završetka Drugog svetskog rata 1945. godine, belgijski sudovi su osudili oko 57.000 belgijskih nacističkih kolaboracionista.

Određeni broj Belgijanaca je regrutovan u nemačke SS jedinice i nemačku vojsku, dok su kolaboracionisti pomagali nacistima u slanju Jevreja i boraca otpora u koncentracione logore.

Peticiju za obustavu isplate nemačkih penzija bivšim nacistima je organizoval Memorijalna grupa Belgijanaca koji su preživeli nacističke kampove i koji žele da se moderna Belgija i dalje seća vremena ratne okupacije.

U bombaškom napadu u centru Istanbula poginuo i jedan Bošnjak iz Sandžaka (FOTO) (VIDEO)

"Veoma je tužno što Belgija ne može ili neće da dođe u posed informacija o primaocima penzija. Ne razumem kako u današnje vreme Belgija i Nemačka ne uspevaju da razmene te informacije", izjavio je predsednik Memorijalne grupe Piter Paul Beten.

(Telegraf.ts / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikolas

    9. jun 2016 | 18:39

    IMAJU LJUDI ZASLUZNE PENZIJE!!! PA U SVETU IMA DANAS 30HILJADA FIRMI U NJIHOVIM RUKAMA -NACISTICKIM !!! PA U AMERICI KO JE CIJU STVORIO I MODERNIZOVAO U DOBA HLADNOG RATA - VISOKI SS OFICIRI !!! NACIZAM JE SAD JAK KAO NIKAD !!! TO JE TABU TEMA!!!!!!!! VRUCE ,VRUCE!! !!!

  • GR-ĆU

    9. jun 2016 | 19:11

    Jer to Belgija sedište fašističke eu u koju naši političari žele da nas uvedu.To je ta ili neka druga Belgija.Da li je to eu?

  • victoria

    9. jun 2016 | 18:34

    Kasno ste se setili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA