15 GODINA NISU IŠLI NA POSAO, a primali platu! Evo kako su uspeli u tome

Generalna unija radnika dozvoljava razmenu slobodnih dana između radnika i navodi da su radnici, takođe, iskoristili slobodne dane svojih kolega

  • 13

Dva radnika Gradskog veća Herez de la Frontere u pokrajini Andaluzija u Španiji otpuštena su nakon što je ustanovljeno da su petnaest godina odsustvovali sa posla.

1.000 RADNIH MESTA UPRAŽNJENO: Na Novom Zelandu očajnički traže radnike, plata 7 puta veća nego u Srbiji!

Kako se dalje navodi, dva muškarca su za to vreme uredno primala platu, a greška je otkrivena kada je ustanovljeno da dotični vozač i baštovan nisu radili od januara 2015. do maja 2016.

Dalje istraživanje pokazalo je da je period njihovog odsustva mnogo duži i da u poslednjih 15 godina nijednom nisu došli na posao.

Tim povodom oglasila se Generalna unija radnika, inače jedan od najvećih sindikata Španije, koja je navela da su radnici jednostavno iskoristili nagomilane prekovremene sate, koji su pretvoreni u slobodne dane, i da je ceo slučaj potpuno legalan.

Unija dozvoljava razmenu slobodnih dana između radnika i navodi da su radnici, takođe, iskoristili slobodne dane svojih kolega, piše "Indipendent".

S druge strane, Gradsko veće obrazložilo je u saopštenju da jednostavno želi da eliminiše nepravedno stečene navike radnika koje nanose značajnu štetu kako samom veću i njegovim uslugama, tako i oštećenoj gradskoj kasi.

U istoj pokrajini prošle godine kažnjen je 69-godišnji Španac nakon što su čelnici javne službe u kojoj je radio otkrili da se šest godina nije pojavio na poslu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • pravda

    4. jul 2016 | 10:22

    Kod nas u Srbiji toga ima koliko hocete. Licno znam nekoliko ljudi. U zablju kod Novog Sada ima covek pod nadimkom Ce.ca , prima platu a na posao ne ide ,navodno je zaposlen u komunalnom,penziono ide,socijalno ide plata a on radi neke privatne poslove, zelenasi itd,smeje se obicnim ljudima koji posteno zaradjuju za zivot. Ne znam dokle cemo da gledamo tu nepravdu i da trpimo sve to...

  • Ja Avgust

    4. jul 2016 | 11:16

    I ja licno poznajem nesto alicno danima ne idu na posao napustaju posao kad hoce .,neznaju opisat sta rade kadq su na poslu po sedmero su u koncolariji nemaju dovoljno stolica dq sjedu rade u opstini primaju platu redovno i hvalese kako nista ne rade po cijeli dan se dosadjuju u gradu uz to i topli obrok.Bilo bi smjesno da nije zalosno ovo je mazalost istina tosu ta izisljena radna mjesta koja politicari dqju svojim clanovima i guraju opstine u beznabje

  • Hercegovac

    4. jul 2016 | 10:04

    Crnogorci im zavide...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA