HRISTOV PUT: Svi su želeli da hodaju po vodi, ljudi satima čekali u redovima (VIDEO)

Mostom, koji je napravljen od 200.000 plutajućih kocki koje su prekrivene narandžastim platnom, već prvog dana prošlo je nekoliko desetina hiljada posetilaca

  • 2

Umetnik Hristo omogućio je svima da "hodaju po vodi" na italijanskom jezeru Izeo koje se nalazi nedaleko od Milana. Naime, njegova instalacija "The Floating Piers" (plutajuća luka) izazvala je neverovatno veliku pažnju javnosti.

Mostom, koji je napravljen od 200.000 plutajućih kocki koje su prekrivene narandžastim platnom, već prvog dana prošlo je nekoliko desetina hiljada posetilaca, pa su vlasti bile primorane da ga zatvore u toku noći iz bezbednosnih razloga.

Tokom prvih pet dana kada je most otvoren, njime je prošlo 270.000 posetilaca, a 3. jula ova plutajuća platforma je razmontirana.

Umetnik Hristo iz Bugarske poznat je po velikim radovima, uključujući onaj iz 1995. godine kada je zgradu Rajhstaga u Berlinu umotao u platno.

Decenijama je stvarao sa suprugom koja je preminula 2009. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.s)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA