On je novi Nik Vujičić! Upoznajte dečaka iz Indonezije koji nema ni ruke ni noge, ali ima HRABROST, VOLJU I SRCE za MEDALJU (VIDEO)

Ovaj mališan, koji je omiljen među drugarima u školi, najveće zadovoljstvo nalazi u svetu komjuterskih igrica

  • 2

Tio Satrio iz Indonezije (11) rođen je bez ruku i nogu, ali ga to ne sprečava da uživa u detinjstvu i "kida" igrice, pisanje i matematiku.

TO JE ENTUZIJAZAM: Dečak bez ruku svira trubu! (VIDEO)

Ovaj mališan, koji je omiljen među drugarima u školi, zahvaljujući svojoj vedroj prirodi i, kako kažu, zaraznom smehu, najveće zadovoljstvo nalazi u svetu komjuterskih igrica.

On je skoro ovisan o Plejstejšnu, kojim upravlja bradom.

Tio igra igrice svakog dana, pre i posle škole.

- Ujutru posle kupanja, igra igrice sve dok ga učitelj ne pokupi, da ga vodi u školu. Posle časova, opet igra. I tako svakog dana - kaže njegova majka Mimi.

Osim igrica, Tio se sjajno snalazi i u pisanju, koje je savladao kada je naučio da piše olovkom tako što je drži u ustima.

I to nije sve: direktor škole za decu sa posebnim potrebama koju Tio pohađa, kaže da Tio, koji je drugi razred, rešava zadatke iz matematike za četvrtake, sa izuzetnom lakoćom.

Iako je u početku često odbijao da ide u školu, stideći se svojih fizičkih nedostataka, koji su ga činili nesigurnim, taj period je iza njega: sada je redovno pohađa, a kreće se uz pomoć elektičnih kolica ili tako što ga drugi nose.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Millos

    13. jul 2016 | 20:54

    Bravo mali, ti si primer svima nama sta znaci borba u zivotu...kad pomislim kakvi su problemi nasih generacija i sa cim se on nosi, bude me sramota svoje gluposti i slabosti!

  • Tuta

    13. jul 2016 | 19:44

    Zalosno.Neka mu je BOG u pomoci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA