LOPOVI MISLILI DA SU UKRALI KUTIJU PUNU BLAGA: Ali čim su je otvorili, popadali su u nesvest od smrada (FOTO)

Kažu da karma dolazi u najrazličitijim oblicima, a to bi mogli da potvrde i lopovi iz Vilingtona koji su dobili "milo za drago" u vidu ulja iz analnih žlezda lasice

  • 0

Lopovi koji su obili vozilo istraživačke kompanije "Goodnature" u Rozenitu, predgrađu Novog Zelanda, ukrali su iz njega kutiju u kojoj se nalazila materija izuzetno neprijatnog mirisa, misleći da su bogatiji za određenu količinu narkotika ili zlata.

ZA DOBRO JUTRO: Šta to viri iz drveta, a predivno je, pufnasto, mekano i plašljivo?! (VIDEO)

Kažu da karma dolazi u najrazličitijim oblicima, a to bi mogli da potvrde i lopovi iz Vilingtona koji su dobili "milo za drago" u vidu ulja iz analnih žlezda lasice.

Kako pretpostavlja Robi Van Dam, direktor firme u čijem je vlasništvu opljačkano vozilo, provalnici su najverovatnije mislili da se u kutiji nalazi materijal za proizvodnju droge, ni ne sluteći da su dobili nešto mnogo moćnije.

- Ovo ulje je supstanca ekstremno neprijatnog mirisa koja se zadržava na svakom materijalu ili površini - objašnjava Robi čija kompanija ovo ulje koristi za zamke kojima bi trebalo da očisti Novi Zeland od lasica.lasica

Posledice njegovog korišćenja, međutim, neće osetiti samo lasice, koje su im ga i "podarile", već su i radnici "Goodnature" imali prilike da vide kako ovo ulje "radi".

- Jednom prilikom nam je, za vreme istraživanja, malo ovog ulja ispalo u laboratoriji: uključili smo ventilatore i otvorili sve prozore, u sred velingtonske zime koja nije nimalo naivna, pa je i pored svih tih mera trebalo da prođe nekoliko nedelja dok miris nije izvetrio. Neki od naših zaposlenih su za to vreme izabrali da rade od kuće - kaže Van Dam.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

On odbacuje mogućnost da je motiv lopova bio industrijska špijunaža.

- Mi se obično trudimo da namamimo lasice, pacove i oposume, ali pretpostavljam da u Rozenitu postoje i neke štetočine koje su koristoljuvbivije od njih - zaključuje Robi Van Dam.

(Telegraf.rs / Nzherald.co.nz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA