≫ 

NAJSKUPLJA VILA NA SVETU: Francuski zamak na prodaju za neverovatnih MILIJARDU evra

Interesantno je da je ova vila nekada bila jedna od rezidencija belgijskog kralja Leopolda II i sada može biti vaša ako za nju možete da platite neverovatnih milijardu evra

  • 1
Villa Leopolda Villefranche sur Mer Foto: Wikipedia/Miniwark

Najskuplja kuća sa imanjem na svetu se trenutno prodaje za milijardu evra a nalazi se na jugu Francuke. Adresa ove prelepe građevine je naravno na pravom igralištu za milijardere, mestu Saint-Jean-Cap- Ferrat na Azurnoj obali. Ova neverovatna nekretnina je trenutno u vlasništvu Suzane Marnier - Lapostole, članice Grand Marnier dinastije.

OVAJ STAN KOŠTA 54 MILIONA EVRA: Nalazi se u Dubaiju, razbolećete se kad vidite šta sve ima! (FOTO)

Deset soba, olimpijski bazen, glamurozni bogataški kraj na samo par minuta od centra Nice, samo su neke od prednosti ovog imanja. Pored vile se naravno nalazi jedna od najlepših bašta u Evropi, koja se sastoji od 14 hektara sređenih travnjaka, 15.000 biljaka i  20 plastenika sa retkom tropskom vegetacijom. Vilu još krasi i plesna dvorana i štala za 30 konja. Prve komšije su poznati britanski kompozitor Endru Lojd Veber i američki IT tajkun Pol Alen.

Vlasnica ovog imanja Suzana Marnier - Lapostol trenutno traži budućeg vlasnika koji će se na poseban način brinuti o nekretnini koja je u njenoj porodici od 1924. godine. Uz vilu dobijate i poslugu ali i 15 profesionalnih baštovana za koje sadašnja vlasnica uslovljava budućeg vlasnika da svi ostanu  na platnom spisku. Postoji i opravdan strah vlasnice da će novi vlasnik iskoristiti prostrane bašte ovog imanja kako bi na njima gradio nove objekte.

 

- Sve moramo da uradimo kako do toga ne bi došlo - rekao je jedan agent za nekretnine iz Monaka, koji je do sada dobio par ponuda za ovo glamurozno imanje.

Gradić Saint-Jean-Cap-Ferrat, trenutno ima populaciju od preko 2000 ljudi, ali je oduvek privlačio poznate iz celog sveta. Neki od redovnih gostiju ovog gradića na Azurnoj obali su bili i Vinston Čerčil, Čarli Čaplin, Elizabet Tejlor i Ričard Barton. 

 

Ruski tajkun Mihail Prokhorov je ponudio za ovu vilu 320 miliona evra, ali je pred svetsku ekonomsku krizu 2008. godine povukao svoju ponudu za ovo imanje.

Čovek koji je dizajnirao bašte pored Ajfelovog tornja i na Jelisejskim poljima je bio zadužen za dizajn bašti i dela oko bazena trenutno nasjkuplje nekretnine na svetu.

Cap Ferat, gradić u kome se nalazi ovo velelepno imanje je 2012. godine dobio epitet drugog najskupljeg mesta za posedovati nekretninu na svetu, posle Monaka.

(Telegraf.rs / Izvor: Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rudi

    21. avgust 2016 | 17:40

    Pa sto mi ne rekoste pre da nisam radnike otpustio sad bi je pazario ,,sadeeeeee,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA