≫ 

OBJAVLJEN MONSTRUOZAN SNIMAK S FARME ZEČEVA: Žive ih deru, čupaju im krzno dok se zeke RASPADAJU OD BOLA (VIDEO) (FOTO)

Alternativa u vidu brijanja zečeva njihovim surovim vlasnicima takođe nije prihvatljiva jer je dlaka iščupana iz korena duža, pa joj je samim tim i cena veća

  • 20

Tajni snimak sa francuske farme na kojoj se uzgajaju angorski zečevi, prikazuje monstruozne metode sakupljanja njihovog dragocenog krzna.

DA LI STE IKADA VIDELI NEŠTO SLAĐE? Ove zeke obožava pola planete! (VIDEO)

Ova vrsta zečeva, koja se gaji zbog kvalitetne dugačke, mekane i svilenkaste dlake, uglavnom bele boje, od koje se prave vrlo skupi džemperi i šalovi, jer su mekaniji i od kašmira, na farmama širom Francuske, živi u malim kavezima, odakle završavaju na stolu svojih mučitelja.

Pošto im fisiraju telo, radnici im doslovno čupaju krzno i to na živo - što je jasno na osnovu zvuka koji zečevi ispuštaju - jer se anestezija tamo smatra nepotrebnim, a velikim troškom. 

Prilikom ovog zahvata neretko se dešava da jadnim životinjama bude i otkinuta koža, jer, kako kaže jedan od krišom snimljenih radnika, nije je lako odvojiti od njihovih tela, pa se zvuk čupanja čak i vrlo jasno čuje.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Alternativa u vidu brijanja zečeva njihovim surovim vlasnicima takođe nije prihvatljiva jer je dlaka iščupana iz korena duža, pa joj je samim tim i cena veća.

Nakon slične akcije pre tri godine sprovedene u Kini, koja je poznata kao snabdevač 90 odsto tržišta angore, inspektori iz Udruženja za zaštitu životinja "Jedan glas" uputili su se i u kontrolu po franciskim farmama.

Kao i u Kini, u kojoj su u svih deset farmi koje su obišli, zatekli podjednako okrutan tretman, zečevi i na francuskim farmama žive u potpuno nehumanim uslovima, s jednom razlikom: francuski kavezi su obloženi slamom, ali ne zbog ugođaja zečeva, već zato što se na taj način bolje čuva njihova dlaka.

Krunski dokaz bezdušnosti onih koji sakate ove životinje zabeležen je na snimku napravljenom na posećenoj francuskoj farmi, a može se čuti kada radnik koji čerupa jadnog zeca izgovara "Zar nisi srećan?".

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • SUMADINAC

    15. septembar 2016 | 14:26

    Nema gore zivotinje od coveka.

  • Srki

    15. septembar 2016 | 14:08

    Gospode Boze pobij nas sve da niko ziv ne ostane..

  • Ljubica

    15. septembar 2016 | 13:58

    Ne samo zeceve nego dame koje nose bunde od leoparda polarne lisice i sve ostale zive ih deru to je istina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA