NAJBRŽI PRESRETAČI NA SVETU: Putinovo najpouzdanije oružje iz doba SSSR-a (VIDEO)

Ovaj avion može dosegnuti visine od 30 kilometara i sposoban je srušiti satelite u orbitama do visine 120 kilometara

  • 7

Ruski avioni MiG-31 izveli su simulacije vazdušnih borbi u gornjem delu atmosfere iznad Kamčatke na ruskom dalekom istoku, objavili su iz ruske pacifičke flote u četvrtak.

Zbog ovoga drhti Zapad: PUTINOVA TAJNA ORUŽJA (VIDEO)

- Piloti vazduhoplova MiG-31 vežbali su simuliranu vazdušnu borbu u stratosferi, dok je druga posada glumila metu - objavili su iz ruskog vazduhoplovstva, a izjavu je preneo Interfaks.

- Vežba se fokusirala na odbrambene i napadačke manevre na velikim visinama - dodali su.

Posade ekskadrile vazduhoplova MiG-31 takođe su simulirale protivraketne manevre i izvodile zračne vratolomije kako bi ostvarili bolje taktičke pozicije prilikom napadanja "hipotetskih agresora".

MiG-31, vazduhoplov NATO-ve kodne oznake Foxhound, nadzuvčni je presretač sovjetskog dizajna i trenutno najbrži vazduhoplov na svetu u vojnoj službi.

Vazduhoplov može dosegnuti visine od 30 kilometara i sposoban je srušiti satelite u orbitama do visine 120 kilometara. Takođe, može presretati mete brzinom pet puta većom od brzine zvuka.

Kamčatka je često poprište održavanja ruskih vojnih vežbi, a tamo se nalazi i jedna od najvažnijih ruskih pomorskih baza gdje je usidrena većina ruske pacifičke flote.

Uz to, tu je matična baza većine ruskih nuklearnih podmornica.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kiki

    30. septembar 2016 | 13:12

    Nisam za nikog Ali svaka cast SSSR je u vreme Breznjeva bila strah i trepet za ceo svet A posle su dosli botovi kao kos nas i rasturise sve Tu ne racunam Putina njemu svaka cast

  • Раднаскела

    30. septembar 2016 | 22:23

    Подаци вам нису баш најтачнији: лети макс. 3 маха и плафон је 20км, а не 30. Руска војска је недавно тражила обнову производње овог авиона.

  • Stojko

    30. septembar 2016 | 12:52

    Sigurno su izvodili zracne vratolomije u Mig-31.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA