ONA POSEDUJE NEŠTO ZBOG ČEGA JE CEO NAROD OBOŽAVA: Upoznajte najmlađu kraljicu na svetu (FOTO)

Verila se za kralja kada je imala samo 21 godinu i time izazvala brojne polemike, budući da je mladi par prekršio protokol i odbacio tradiciju ugovorenih brakova

  • 7

Kraljica Butana Džetsun Pema ima 25 godina i najmlađa je kraljica na svetu, a mediji je nazivaju himalajskom Kejt Midlton.

Džetsun je očarala stanovnike ove male držve svojom lepotom i skromnošću, jer sa mužem živi u skromnoj kućici, a posle kraljevskog venčanja nije otišla na medeni mesec, nego je pešačila Butanom i upoznavala podanike.

Ovo je najsrećnija zemlja na svetu u kojoj samo kralj ima prezime! (FOTO)

Školovala se u Indiji, gde je uživala u košarci i slikanju, a redovno je osvajala nagrade na takmičenjima u besedništvu. Govori hindu, engleski i džongkha, službeni jezik Butana.

Studije međunarodnih odnosa i psihologije je završila u Velikoj Britaniji. Verila se za kralja kada je imala samo 21 godinu i time izazvala brojne polemike, budući da je mladi par prekršio protokol i odbacio tradiciju ugovorenih brakova.

Venčanjem sa prelepom Džetsun, kralj je razočarao mnoge obožavateljke. On je naime smatran za veoma poželjnog neženju. Mediji pišu da je ćerka pilota imala veliki uticaj na kralja, koji otvoreno govori o svojoj ljubavi.

Njih dvoje se često šetaju ulicama držeći se za ruke. Par se upoznao kada je Džetsun imala samo sedam godina.

Tada je kleknuo pored nje i pitao je da li bi kada odraste, ako on bude samac, htela da se uda za njega?

Džetsun je na venčanju nosila kraljevsku haljinu, tradicionalnu kiru koja je pravljena tri godine. Ona ponosno nosi modele koji oslikavaju lokalnu kulturu kako u dezenu, tako i u materijalima.

I kralj je poznat po specifičnom modnom ukusu, a u njegovoj zemlji ga zovu azijski Elvis, jer zbog frizure podseća na Elvisa Prislija.

Njene venčanice, kojih je bilo ukupno 6, dizajnirala je indijska dizajnerka Ritu Kumar.

Kralj i kraljica su 5. februara objavili rođenje svog prvog deteta.

Foto: Facebook/His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck Foto: Facebook/His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • brba

    3. oktobar 2016 | 08:49

    Kakva Kejt?Kejt moze biti sinonim za lepotu samo šoravim Englezima jer je za njih lepotica a ova devojka je mnogo lepsa od nje i ne znam cemu poredjenje?

  • °Glas razuma°

    3. oktobar 2016 | 01:35

    Prelepa zena..daj boze da dete bude na nju

  • Anakonda

    3. oktobar 2016 | 08:28

    Stvarno je lepa. Nek im je sa srećom. Normalni ljudi, nisu iskompleksirani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA