NAJBIZARNIJI FESTIVAL NA SVETU: Seku se mačevima, lice buše ekserima, iz usta im vire noževi i testere (UZNEMIRUJUĆE)

Lokalni stanovnici veruju da će im suzdržavanje od mesa pomoći da očiste duh i telo

  • 4

Na tradicionalnom vegetarijanskom festivalu na ostrvu Puket na Tajlandu, učesnici povređuju sebe i na taj način doživljavaju "pročišćenje" i teraju zle duhove.

PUBLIKA NIJE RAZUMELA OVU VRSTU UMETNOSTI: Mlatarali penisom i golim grudima pred predsednikom i uglednim gostima! (FOTO)

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Ovom prilikom se na neobičan način slavi vegetarijanstvo, a raznim činovima samomučenja se dostiže duhovno pročišćenje. Muškarci i žene buše obraze noževima, iglama i drugim oštrim predmetima.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Festival se uvek održava u devetom mesecu po kineskom kalendaru i predstavlja pripremu za deseti mesec tokom kojeg je zabranjeno jesti meso.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Tokom ovih deset dana verski sledbenici se seku mačevima, buše svoje obraze oštrim predmetima i nanose sebi bol na različite načine kako bi se očistili od grehova.

Foto: Guliver/David Longstreath/Getty Images Foto: Guliver/David Longstreath/Getty Images

Prema verovanju, uzdržavanje od mesa i rituali pomažu u očuvanju dobrog zdravlja i duševnog mira, ali i donose sreću i onima koji posmatraju verske obrede.

Foto: Guliver/Paula Bronstein/Getty Images Foto: Guliver/Paula Bronstein/Getty Images

Tradicija održavanja festivala je započela još 1825. godine, kada je kineska putujuća operska trupa došla da gostuje na ostrvu ali su se članovi razboleli. Svi su prešli na vegetarijansku ishranu i uskoro je bolest nestala.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: CCTVNews)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jeretik

    13. novembar 2016 | 20:01

    Verski sledbenici i vera , najveca glupost i zlo u savremenoj ljudskoj civilizaciji . Da li ce ovaj relikt proslosti , zaostalosti , zatucanosti ,neprosvecenosti ikada nestati , koliko vremena ce trebati za to , i koliko ce do tada jos zla naneti ljudskom rodu ?

  • Djotun

    13. novembar 2016 | 21:43

    Budala do budale!

  • slavica d.

    13. novembar 2016 | 19:29

    Ludi 100%!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA