MARKO JE KRALJ! Nikad nije ušao u avion, a prešao pola Evrope (FOTO) (VIDEO)

Pustio sam Rijanu divloj svinji i ona je pobegla

  • 8

Marko Kovač je momak iz Splita koji je od 2010. godine do sada prepešačio ceo Balkan. Prešao je sve planine u Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji, slovenske Alpe i rumunske Karpate. Nikada nije putovao avionom jer će, kako kaže, ostatak Evrope radije prepešačiti. A najviše voli ići u neistražena područja ili nepopularne i zarasle stare planinske predele. Sa 20 kg na leđima dnevno pređe više od 7 km.

 

Privatna arhiva

Privatna arhiva

 

 Velika užarena lopta se pojavila na nebu, a onda je odjednom nestala: Građani masovno zvali policiju (VIDEO)

 

- Jedini problem u mojim avanturama je što osećam prejak zov prirode, naročito planine, pa se u pešačenja uglavnom upuštam sam. A kad je čovek sam u planini, onda često može da se nađe u nezgodnim situacijama. Do sada sam bežao od četiri medveda i jednog vuka, a tešku borbu imao sam i sa divljom svinjom, kaže Marko.

 

Privatna arhiva

Privatna arhiva

 

Od divlje svinje je bežao po nezgodnom planinskom masivu Velebit (najdužem u Hrvatskoj). Kako ona nije odustajala, Marko se setio da pokuša nešto.

 

- Zastao sam, okrenuo se prema njoj, pustio na telefonu jednu Rijaninu pesmu i počeo repovati kao Džej Zi. Tako je svinja verovatno imala osećaj da dolazi mnogo ljudi, uplašila se i pobegla. Ili prosto ne voli Rijanu, zaključuje ovaj neustrašivi mladić.

 

Životinje mu i noću prave problem jer mu otimaju hranu dok spava.

 

- Jednu celu noć sam se po mraku i teškoj planinskoj stazi spuštao do sela jer me je sve vreme zbog hrane pratio vuk. Na kraju sam zaspao na klupici u podnožju planine, seća se.

 

Privatna arhiva

Privatna arhiva

 

Kretanje po opasnim masivima i uništenim stazama otežavaju mu i vremenski uslovi. Često po kiši i snegu spava pod otvorenim nebom, ali ni to mu nije problem. Ono što jeste je avion.

 

Privatna arhiva

Privatna arhiva

 

- Ne bojim ga se već smatram da je to "varanje". Avionom do Estonije treba samo dva sata, a peške mnogo više. Draže mi je da na tom dugom putovanju doživim avanturu, nego da samo preletim predele, kaže Marko.

 

Privatna arhiva

Privatna arhiva

 

Sledeći masiv koji će prepešačiti je Kavkaz, pa sledi mali odmor i Markova najveća želja - Pirineji.

 

 

(J.S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA