≫ 

KLOVNOVI NAPADAJU LJUDE NA ULICI: Jezivi snimci kao iz horora preplavili Ameriku, policija ima pune ruke posla (VIDEO)

"Klovnovi ubice" od septembra haraju Velikom Britanijom i Amerikom, a prijave policiji stižu skoro svakodnevno

  • 3

Mladić poznat kao Keni (19) uhapšen je zbog optužbi da je obučen kao klovn mahao motornom testerom po kampusu Brunel Univerziteta u Uksbridžu. 

KLOVNOVI NOŽEVIMA PRETE DECI: Britanska policija upozorila sve roditelje!

Policija kaže da je mladić uhapšen dok je mahao motornom testerom i jurio ostale studente po kampusu obučen kao klovn. Ali Keni poriče da ima bilo kakve veze sa lancem "klovnova ubica" koji trenutno hara Britanijom i kaže da je samo želeo da snimi video za svoj Jutjub profil, ali da su "stvari malo izmakle kontroli".

- Snimao sam video sa drugovima, nisam zaista jurio ljude i prestravljivao ih. Pogrešio sam jer nisam obavestio ljude da ću ovo snimati. Kada sam video da su stvari izmakle kontroli skinuo sam masku i pokušao da objasnim ljudima šta radimo - rekao je Keni kada su mu pokazali snimak koji je jedan od očevidaca postavio na Tviter.

Keni je trenutno pod istragom obezbeđenja kampusa i nije mu dozvoljeno da bilo šta više snima.

- Videli smo nekoga obučenog u masku klovna sa motornom testerom i juri ljudeIako ne možemo da potvrdimo da li je motorna testera bila prava ili ne, sigurnost studenata shvatamo vrlo ozbiljno i ovaj incident će biti dobro ispitan - glasila je izjava šefa obezbeđenja kampusa Teri Vasa.

BIZARAN NAPAD: Klovn davio ženu pred učenicima, zatvorene sve škole u Sinsinatiju!

Policija u Uksbridžu ispituje niz ovakvih incidenata remećenja javnog reda i mira. Što se tiče Kenija, očevici su prijavili u noći između subote i nedelje da maskirana osoba sa motornom testerom namerno plaši ljude.

Pojava "klovnova ubica" od septembra hara Britanijom i Amerikom, a prijave policiji stižu skoro svakodnevno.

- U Londonu trenutno imamo manji broj prijava, za sada su u pritvoru trojica osumnjičenih za remećenje reda i  mira. Naš primarni cilj je da ispitujemo ozbiljnije kriminalne prekršaje, a ljudima koji stoje iza pokreta "klovnova ubica" poručujem da razmisle o posledicama koje njihovo ponašanje izaziva u javnosti. Antisocijalno ponašanje, strah i anksioznost mogu jako loše da utiču na javno mnenje  - kaže komandant Džulijan Benet iz Londona.

Policija očekuje porast ovakvih incidenata pred Noć veštica i najavljuje da će pojačati patrole na ulicama da bi zaštitili slabije i najranjivije.

- Ne želimo da obeshrabrujemo ljude da uživaju u praznicima, ali podsećamo da moraju da poštuju javni red i mir i da će svako ko prekrši zakone javnog reda biti krivično gonjen - dodaje Banet.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA