• 38

DECA IZ HITLEROVOG EKSPERIMENTA SU I DANAS ŽIVA: Evo šta im je radio i ko ih i dalje MUČI (FOTO) (VIDEO)

Njihova je ideja bila da u specijalnim domovima odgaje stotine hiljada plave, snažne dece, kako bi do 1972. godine velika Nemačka dobila 120 miliona nadljudi

  • 38

Osim logara smrt, druga najveća tajna nacističkog sistema promene sveta bio je projekat Lebensborn. Prema rasističkim idejama filozofa Alfreda Rosenberga, tehničke detalje razradio je Hajnrih Himler. Njihova je ideja bila da u specijalnim domovima odgaje stotine hiljada plave, snažne dece, kako bi do 1972. godine velika Nemačka dobila 120 miliona nadljudi.

MRAČNA TAJNA KONC-LOGORA: Priča o Jevrejima koji su mučili Jevreje zbog ljubavi Nemaca (FOTO)

Njene oružane snage bi u tom kontekstu narasle na 600 SS-divizija. Sa takvom vojnom moći, niko ne bi mogao da im se suprotstavi.

Ta potpuno neverovatna ideja promene ljudske vrste na celoj planeti bila je možda i najluđa zamisao koju je ta skupina, opsednuta mistikom, zagonetnim kultovima i alhemijom, ikada osmislila.

Idealni su im bili Norvežani, "potomci Vikinga"

- Nordijski čovek je najlepše ljudsko biće na svetu. I po inteligenciji i po svojoj izuzetnoj pojavi, on je superioran. Nordijac je plavokos i ima plave oči - kralj nad kraljevima u odnosu prema svim ostalim pripadnicima ljudske rase na Zemlji - rekao je Hans Gunter, nacistički teoretičar rase.

Prema njegovim kreterijumima, idealni su bili Norvežani,  "potomci Vikinga"... Vikinzi su, prema ovim teorijama, davali idealno arijsko potomstvo jer su imali sve osobine krvi i tla kao i Nemci, pa čak i bolje. No Norveška nije bila zadovoljna.

Skupljali su žene za stvaranje superarijevske rase

Prema Himlerovom planu, osnovan je specijalni tim agenata za "rasni odabir" koji je po okupiranim zemljama, ali i celom svetu, trebao da sakuplja žene za stvaranje superarijevske rase.

Agenti su se razmimoilazili u Norveškoj, Holandiji, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Britaniji, Kanadi, Australiji i SAD-u. Kada je Vermaht ušao u te zemlje, obeležene žene bi poslali u Nemačku.

Projekat je tamo već bio u punom zamahu. Sredinom 1936. godine Himler je otvorio prvi Lebensborn u predgrađu Minhena. Sistem je imao Domove majki i Domove dece.

Foto: Wikipedia/Bundesarchiv, Bild

Foto: Wikipedia/Bundesarchiv, Bild

Eksperiment je za naciste krenuo pogrešno

Ukupno je bilo šest takvih specijalnih domova dece i 17 domova majki. Za svaku Nemicu koja ima više od troje ili četvoro dece, utvrđen je čak i "Majčinski krst" kao odlikovanje. Bilo je to odličje ravno "Zelenom krstu" koji se dodeljivao za hrabrost i bio je na visokoj ceni u Nemačkoj.

No mnogi su delovi eksperimenata krenuli u pogrešnom smeru. Mnogim bebama su počele da tamne oči koje su u početku bile plave ili zelene.

Jozef Mengele se pitao da li može da se promeni boja očiju? Može li kosa da potamni zbog stalnog izlaganj svetlosnim zracima?

Decu koja nisu ostala plava, čekala je tužna sudbina. Gušenje plinom. Pred kraj Rajha, Hitler je naredio uništenje sve Lebensbornove dece, ali je taj plan sprečen.

Printksin: Youtube/The Battlefields

Printksin: Youtube/The Battlefields

Hteli su da istrebe svu decu pred kraj rata

Pomahnitali gospodar Rajha, uveren u to da na svetu ima mesta samo za jedan narod gospodara, bio je uveren da Nemci zaslužuju kolektivno unišenje.

Svom ministru ratne privrede Firer je naredio da spali svu Nemačku. Na sreću Sper je imao dovoljno razuma i hrabrosti da mu se suprotstavi. Istu naredbu, iz Mosvke, izdao je Staljin.

Bio je uveren da će Nemci, ako im se ne uništi čitava industrija, za manje od deset godina opet postati sila i opasnost za Rusiju.

Printksin: Youtube/The Battlefields

Printksin: Youtube/The Battlefields

Projekat je bio tajan dok Amerikanci nisu pronašli arhivu

Lebensborn projekat je bio dobro čuvana tajna, a za njega su saznali Amerikanci kada su nakon oslobođenja Nemačke došli do brojne arhive.

Do kraja rata rođeno je više od 42.000 dece u tajnim klinikama u Nemačkoj i okupiranim zemljama. No navodno je još oko 200.000 plavokose dece oteto i prevezeno u Rajh.

Amerikanci su decu za koje su ustanovili odakle su, vratili u matičnu zemlju, ali oni su na to odreagovali paničnim strahom. Pošto su bili intenzivno germanizovani, uglavnom su ostali u Nemačkoj.

Da li verujete da su nacisti stvarno radili ovakve projekte?

Glasajte

Projekat je nastavio Nikolae Čaušesku

Procenjuje se da ih je danas u toj zemlji više do 100.000 ali to je još jedna priča o kojoj se javno ne govori.

Saveznički istražitelji nisu uspeli da sakupe sve o Lebensbornu. Prema nekim informacijama Lebensborn u Rumuniji je navodno nastavio ideje Nikolae Čaušesku.

Žalosna sudbina stotine hiljada dece koja su nakon rata po Evropi hodala kao ukleti, žigosani i prezreni, sa dve tuđine i nijednom domovinom, trajno je upozorenje o ceni koju za ludačke planove o rasnoj nadmoći plaćaju oni koji nisu krivi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Izvor:express.hr)

 

Komentari

  • Dino

    Logor na Banjici je otvorio srbin Milan Nedic a ne nacisti

  • Сербия любит Россию

    Аријевци нису искључиво људи високи више од 190 cm са плавом косом и плавим очима.Аријевци су сви припадници беле расе односно индо-европски народи Иранци,Словени,Германи,Балти,Грузини,Јермени,Басконци,Романи,Xелени и Келти а та нацистичка идиотска теорија да су Аријевци искључиво Германи као Нордијска раса је потпуно погрешна а и сама врxушка Нацистичке Немачке није имала нити једног Аријевца према њиxовој дефиницији Аријевске расе.Према њиxовој дефиницији прави Аријевци нису били Адолф Xитлер,Јозеф Гебелс,Xајнриx Xимлер нити Xерман Геринг и према њиxовој теорији прво је требало елминисати дотичне јер они нису Аријевци по нацистичкој теорији.

  • Belogradjanin

    Kakva trabunjanja u komentarima, nemci su zlocinci dovoljan podatak banjica... a i danas nisu nista bolji

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima