16

PORODICA BOGATAŠA KOJA IZ SENKE UPRAVLJA CELIM SVETOM: Radili su užasne stvari da steknu moć. Uspeli su. Sad su došli po svoje (FOTO)

U savremenim uslovima, teško je znati previše o porodici Rotšild, jer su tako tajanstveni da ne deluje kao da imaju isti uticaj kao nekada, ali pojedini posmatrači smatraju da su oni ustvari lideri novog svetskog poretka i da ljude koriste kao marionete

Rotšild familija
Profimedia, Zuma Press - Archives

Bankari su manje poznati naročito zbog negativnog stava javnosti prema bankarstvu. Ali pre nego što su mediji doživeli pun zamah i okrenuli se slavnima, jedna porodica bila je prepoznatljiva: Rotšild porodica. Mnogo toga se moglo reći za porodicu Rotšild: imali su neverovatnu količinu novca i moći širom sveta, a uticali su na najznačajnije događaje u poslednja dva veka.

ONI VLADAJU SVETOM: Ovih 10 porodica odlučuje o sudbini čovečanstva (VIDEO)

U savremenim uslovima, teško je znati previše o porodici Rotšild, jer su tako tajanstveni da ne deluje kao da imaju isti uticaj kao nekada, ali pojedini posmatrači smatraju da su oni u stvari lideri novog svetskog poretka i da ljude koriste kao marionete.

U suštini, zna se samo da su veoma bogati, i da potiču iz Evrope. Postoje interesantne činjenice koje bi trebalo znati o ovoj porodici. Te činjenice uključuju: tajna društva, ratove, inceste i niz drugih odlika disfunkcionalnih porodica koje ne postaju tek tako bogate odjednom.

Deset najmračnijih tajni u istoriji porodice Rotšild su:

1. Duga linija incesta

Kada je porodica toliko bogata i moćna, a ne želi da to deli sa drugim porodicama, onda zadržava sve u svom krugu. Ako se prati familijarna linija sklapanja brakova, onda se vidi da je bilo brakova unutar familije. Koliko god čudno - nije loša finansijska strategija.

Čitav rodoskrvni pokret predvodio je osnivač porodične loze - Majer Amshel Rotšild. On je smislio ograničenje ženskih članova porodice po pitanju udaje i miraza, kao i nasledstva. Jedini način na koji je bio siguran da se bogatstvo neće osipati bio je da se brakovi sklapaju između rođaka.

2. Pohlepa

Novac može biti uzrok svakog zla, pa može i nekoga učiniti još pohlepnijim. Mnogi članovi porodice Rotšild hteli su vlast i smatrali su sebe iznad zakona i zakonodavaca. Amshel Rotšild je navodno u jednom trenutku rekao: Dajte mi kontrolu nad ekonomijom jedne zemlje i baš me briga ko je njen zakonodavac. Ovo u suštini znači da onaj koji poseduje novac ne mora da se ponaša po pravilima.

A dosta njih je imalo dovoljno novca da bi se mogli postaviti iznad kraljeva, kraljica, predsednika, premijera i svih ostalih titula koje prate vladare država. To je zaista impresivna kolekcija u vlasništvu Rotšildovih.

SVE O SOROŠU: Vladar sveta i čovek koji odlučuje o našim životima ili običan prevarant? (FOTO)

3. Diktiranje cene zlata na tržištu

Neki tvrde da i dan-danas porodica Rotšild upravlja cenom zlata. Godine 2004. Nejtan Majer Rotšild i sinovi su izašli iz poslovanja sa zlatom i drugim plemenitim metalima, a porodica Rotšild ima pravo glasa kada se uspostavlja vrednost zlata, što je počelo još 1919. godine kada se pet vodećih proizvođača mesa sastajalo dva puta dnevno sa članovima ove porodice radi podešavanja cene.

Ovo je dalo Rotšildovima i njihovim saradnicima neograničenu moć nad zlatom kao najvažnijim resursom. U ovom dugom periodu od 1919. do 2004. godine održavani su svakodnevni sastanci u prostorijama kompanjije Rotšild i sinovi. Ovo je dovelo do velikih sumnji o korupciji.

4. Kontrola nad federalnim rezervama

Federalne rezerve su banka u privatnom vlasništvu, a tu SAD drži najveću količinu svog novca. Jedna od glavnih ispostava ove banke nalazi se u Njujorku, a njeni vlasnici su izvan države. Veruje se da je u pitanju porodica Rotšild, mada i porodica Rokfeler ima veliki uticaj na rezerve bogatstva SAD-a. O stepenu njihovog interesa po pitanju federalnih rezervi masovno se raspravlja.

Neki tvrde da ne postoji interes uopšte dok drugi veruju da je ovo velika tajna. Pun iznos novca u ovoj banci nikada nije otkriven.

Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

5. Satanizam

Još jedna misterija o kojoj će se raspravljati do beskonačnosti: mnogi koji su imali prilike da upoznaju članove porodice Rotšild tvrde da su oni satanisti. Prema njima, Rotšildovi ostavljaju za stolom mesto za Mračnog Gospodara na koje niko drugi ne sme da sedne. Ovo je teško potvrditi, ali tvrdnje su mnogobrojne. Intiga oko satanizma je još veća ako se doda i da mnogi Rotšildovi neće staviti svoj potpis na dokumenta bez Solomonovog pečata.

Iako se pečat uglavnom smatra simbolom jevrejskog naroda, u vreme nastanka on nije to bio. Izvorno ovaj pečat je korišćen od strane mađioničara i satanista.

6. Tajna društva

Mnogi teoretičari govore o teorijama zavere i postojanju tajnih društava kao što su iluminati ili masoni, a većina tih govora uključuje i porodicu Rotšild. Bilo da su u pitanju samo glasine ili zaista postoji interes u finansijkom podzemlju, uvek će biti onih koji će se truditi da razotkriju masone, a ima mnogo indicija da oni postoje.

Zanimljiv je trag iz Prvog svetskog rata koji ukazuje na ulaganje Rotšildovih u tajna društva: mirovni sporazum sadrži deo iz spisa bavarskih masona iz 1776.godine. Pošto su društva tajna, verovatno se nikada neće saznati cela istina.

Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

7. Finansiranje ratova

Pošto porodica Rotšild kontroliše polovinu novca na svetu, ona može i da finansira ratne sukobe. Ova porodica navodno je finansirala sve ratove u polsednja dva veka - od Napoleonovih osvajanja do svetskih ratova u 20. veku. Oni su pozajmljivali novac vladarima i to ih je učinilo još bogatijima nego što su prethodno bili. Na kraju svakog rata Rotšildovima su se vraćali krediti s kamatama, a davali su i nove u svrhe obnove zemalja.

A mnogi su se u posleratnim uslovima često okretali upravo njima, jer se smatralo da su iznad zakona i iznad država.

8. Čudne žurke

Jedna od stvari koja ne pomaže masonima da ostanu bez pažnje javnosti su čudne žurke koje Rotšildovi organizuju. Fotografije još iz 1972. godine svedoče o neobičnoj atmosferi, a dovoljno je reći da su pozivnice ispisane obrnuto - potrebno je ogledalo da bi se pročitale a na samom ulazu su postavljana crvena svetla. Stil zvanica je takođe veoma čudan, a između ostalog uključuje i maske životinja i maske sa višestrukim licima.

Najpribližnije osećaju kako je to izgledalo su spotovi Lejdi Gage. Takođe, u stilu ovih zabava prepoznatljiv je uticaj Salvadora Dalija, koji je i bio porodični prijatelj Rotšildovih.

Profimedia, Zuma Press - Archives

Profimedia, Zuma Press - Archives

9. Skrivanje milijardi

Rotšildovi su bez sumnje najbogatiji u istoriiji sveta. Čudno je da se nijedno ime iz ove porodice ne nalazi na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu. Bogatstvo porodice teško se prati i zbog incesta koji često izaziva omaške u računanju. Međutim, postoje mnogi koji tvrde da su Rotšildovi lideri u bogatstvu sa preko tri milijarde dolara u neto vrednosti. U svakom slučaju ne zna se tačno, ali su svote ogromne.

10. Nejtan Rotšild je prisvojio englesko bogatstvo

Ovaj trag je teško pratiti ali u početku je Nejtan Rotšild bio vlasnik svih engleskih finansija posle bitke kod Vaterloa. Odatle je otišao direktno na londonsku berzu i prodao svoje obveznice britanskoj vladi. Svi ostali su učinili isto i tako je vrednost obveznica pala veoma nisko, gotovo su ostale bez ikakve vrednosti. Onda ih je Nejtan sve otkupio i pridobio svu moć.

(Telegraf.rs/Izvor:webtribune.rs)

Tagovi: Bankari, Bankarstvo, Evropa, Incest, Lideri, Novac, Pohlepa, Porodica, porodica Rotšild, Ratovi, Satanizam, svet, Tržište, Zlato

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (16)
Poređaj komentare:
 • Р
  Раднаскела

  Једино што сте погрешили је да им је богатство 3 милијарде долара. Процењује се на 3000 милијарди...

 • S
  Sava

  Ne mogu oni biti vladari iz senke, nema sanse. Ostavite te floskule.

 • A
  Anonymous

  Izucavao sam Rotsilde i mogu reci da sam 90℅ siguran da su oni "vladari iz senke" i da stoje iza mnogih ratova i "teorija zavera". Buducnost nam je veoma crna, oni zapravo ratuju s Rusima zbog zemlje. Oni su Hazari, a sto se Srbije tice-u saci nas drzi njihov agent i rodjak Soroš. Poenta u svemu su dijamanti i davno izgubljena hazarska drzava. Krajni cilj-jedan vladar, jedna religija, jedna banka, jedna nacija, jedna drzava, globalizacija i tiranija

Kamere snimilu pljačku kakva se ne pamti u Austriji: Lopova nije zanimao novac, već mu je za oko zapalo nešto drugo (VIDEO)

Putin ispunio novogodišnju želju bolesnom dečaku: Popili su zajedno čaj, a onda mu je ruski predsednik ostvario san (VIDEO)

Počela je sezona grudvanja, a ovaj mladić ima posebnu tehniku za najbrže pravljenje ledenih bombi (VIDEO)

Mladoženja na momačkoj večeri doživeo šok kada je shvatio da će oženiti striptizetu

Huligani prosuli hiljade litara mleka po auto-putu: Bela tečnost se odmah zaledila i napravila pakao u saobraćaju

Ovo su bukvalni prevodi imena država u Evropi: Znate li šta su Zemlja muškaraca, Vodeni tobogani i Sinovi bikova (INFOGRAFIKA)

Praznična mozgalica: Pokušajte da pronađete Sneška među pahuljama (FOTO)

Prorok koji je predvideo Hitlera i rušenje Bliznakinja, tvrdi da u 2019. počinje apokaliptični rat koji će trajati tri decenije

Avion prešao skoro pola puta, pa morao da se vrati nazad jer je u njemu pronađeno ljudsko srce

Bombastična Ruskinja se šepurila oblinama u seksi vešu i sa leopardom u rukama: Taman kad je zinula, polio ju je topli mlaz (VIDEO)

Iskopan najveći dijamant blizu Arktičkog kruga, potpuno neočekivano za taj deo sveta

Gde najviše raste broj hrišćana u Evropi, gde opada, a gde je Srbija na tabeli?

Divljačka tuča nekoliko žena u supermarketu: Čak je i radnica gazila mušteriju na podu (VIDEO)

Melanija kao Snežna kraljica opila novinare, dok je Tramp najavljivao ukidanje najveće Obamine tekovine (VIDEO) (FOTO)

Šokantno koliko zarađuju milijarderi: Zakerberg za 1 sekundu zaradi prosečnu platu u Srbiji, a najbogatiji čovek na svetu još brže (INFOGRAFIKA)

Neobičan lopov, opsednut putovanjima: Mladić krao lozinke u turističkim agencijama, pa sebe slao na egzotična putovanja

Otkrivena privatna grobnica u Egiptu stara 4.400 godina: U njoj pronađeno i 45 statua (FOTO)

Policija objavila fotografiju žene koja je opljačkala bankomat, svi veruju da je u pitanju Tereza Mej (FOTO)

Zagonetna Srpkinja i dalje krije svog muža milionera: Kazahstanac ne pokazuje lice, ali zato voli da je snima u seksi pozama (VIDEO)

Naučnici upozoravaju: Vrlo brzo će klima na Zemlji biti ista kao pre tri miliona godina

Dva muškarca napravila raskošnu svadbu u Indiji: Jedva su dočekali da ova država promeni zakon (VIDEO)

Kad vam neko kaže da mačke nemaju osećanja, vi mu pokažite ovaj video (VIDEO)

Srpkinja se udala za misterioznog Kazahstanca, rodila troje dece i snima sve: Ne skriva ni milione, ni silikone, ni svoje selo, ali muža krije (FOTO) (VIDEO)

Bikini kupanje u snegu?! Što da ne (VIDEO)

Devojčica se okliznula i pala kroz prozor sa petog sprata, a onda je shvatila da joj je ovaj dan najsrećniji na svetu! (VIDEO)

Ova devojčica ima 3 godine i skija k'o matora (VIDEO)

Novčanice letele po auto-putu: Novac ispadao iz kombija, vozači napravili haos jureći za dolarima (VIDEO)

Danas je Dan prazničnih džempera: Evo šta bi trebalo da uradite na ovaj praznik

Za milimetar izbegli smrt: Ovo su najveći srećnici na svetu (VIDEO)

Paralelni život u Severnoj i Južnoj Koreji: Ovi ljudi se bave istim poslom, a izgledaju potpuno različito (VIDEO)

Melanija se bez supruga pojavila među američkim vojnicima, a oni su hteli da urade samo jednu stvar (FOTO)

Baka u 82. godini dobila vozačku dozvolu: Testove i vožnju položila iz prve

Pravi Joda nije nimalo nalik onom iz filma: On je presladak i spava ljudima na vratu! (VIDEO)

Sav luksuz najskuplje svadbe u istoriji: Goste prevozi 100 aviona, zakupljeno je 5 hotela sa 5 zvezdica, a glavna ceremonija je u mladinom domu na 27 spratova (FOTO) (VIDEO)

Ove Baba Mrazice bacaju i irvase u nesvest (VIDEO)

Evo šta nam nebo sprema do kraja godine: Stižu zelene vatrene lopte i meteor koji će se baš približiti Zemlji

Deset godina je vodio bitku sa gradom i sad mu je dosta svega: Razočarani Amerikanac podigao spomenik sa jasnom porukom (VIDEO)

Pedofil molio za milost dok su ga kažnjavali bičem: Posle 5 udaraca je počeo da plače, a čekalo ga je još 95, po zakonu u Indoneziji (FOTO)

Ovako izgleda kad tramvaji imaju prednost i gaze sve pred sobom (VIDEO)

Austrijski ministar saobraćaja želi da testira leteća taksi vozila: Probni let već na proleće

Srceparajuća poruka majke male Medlin Meken: Ovo je 12. Božić bez ćerke, a evo šta joj daje nadu

Blam na ruskoj televiziji: Emitovali prilog o najmodernijem robotu Borisu, a onda je zbog ovog detalja otkriveno da se radi o prevari (VIDEO)

/
<% galerijaAlt %>