≫ 

Otkrili su prelepo jezero ispod mora, ali ko zaroni dublje, UMIRE U STRAŠNIM MUKAMA! (VIDEO)

Mnogi naučnici gledaju na ovakva otkrića na Zemlji kao na potencijalno okruženje na drugim planetama - rekao je Kordes

  • 0

Erik Kordes, profesor biologije sa Templ Univerziteta u Americi, otkrio je podvodno jezero u Meksičkom zalivu, a svoja istraživanja objavio u žurnalu Okeanografija (Oceanography).

Deluje kao sasvim obično jezero, ali kad pogledate na dno, POČINJE MAGIJA (FOTO)

- Prizor je neverovatan. Kada zaronite dovoljno duboko vidite nešto što liči na jezero ili reku koja protiče ispod površine vode, zaista izgleda kao da nije sa ovoga sveta - rekao je Kordes.

Voda "jezera unutar mora" ima pet puta veći salinitet od morske vode. Ali ova voda je takođe veoma otrovna. Kordes je otkrio da je voda prepuna metana i hidrogen sulfida koji se ne mešaju sa morskom vodom. 

OVO JEZERO JE NESTALO U TRENU: Vrh litice se srušio, a ono je jednostavno - palo! (FOTO) (VIDEO)

Za ljude i životinje su ovi gasovi veoma otrovni, a u jezeru mogu da prežive jedino bakterije i neke vrste kraba. Za Kordesa i druge naučnike ovo jezero je igralište na kome mogu da istražuju kako određeni organizmi mogu da prežive u potpuno neuslovnom okruženju.

- Mnogi naučnici gledaju na ovakva otkrića na Zemlji kao na potencijalno okruženje na drugim planetama - rekao je Kordes.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Sciencealert.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA