REŠENA MISTERIJA NAKON 128 GODINA: Van Gog je odsekao sebi uvo kada je pročitao ovo kobno pismo!

Nakon što je sebi odsekao uvo završio je u bolnici, a kada se oporavio nastavio je da slika dok nije izvršio samoubistvo dve godine kasnije

  • 0

Vinsent van Gog je najverovatnije sebi odsekao uvo nakon što je saznao da će mu se brat oženiti, pokazuju nova istraživanja okolnosti pod kojima je tada nepoznati umetnik počinio jedno od najslavnijih samosakaćenja.

Ovaj čovek je definitivno reinkarnacija Van Goga. Kad vidite sličnosti šokiraćete se! (VIDEO)

Pisac Martin Bejli, istražujući za svoju novu knjigu "Studio juga", otkrio je kako je Van Gog 23. decembra 1888. godine dobio od svog brata pismo u kojem ga obaveštava da će se oženiti.

Teo Van Gog je bio bratov najbliži prijatelj i jedini izvor prihoda za život, s obzirom da mladi umetnik do tada nije prodao ni jednu sliku. Vinsenta je očigledno vest o Teovoj svadbi teško pogodila.

Bio je zabrinut da će bratova supruga ugroziti njihov odnos, kao i da kada se oženi Teo više neće moći da ga izdržava jer će morati da se brine o deci i ženi.

Otvorena izložba prognanih slikara i vajara! (FOTO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Istoričari su do sada smatrali kako je Van Gog odrezao sebi uvo nakon svađe sa Polom Gogenom, a da je za Teovu svadbu saznao naknadno. Ipak, Bejli je predstavio uverljivu teoriju da je Vinsent za svadbu saznao ranije.

U Teovom pismu je bilo 100 franaka i vest da je njegova stara prijateljica Džo Bonger, koja ga je već nekoliko puta odbila, pristala da se uda za njega.

BRITANCI SU PAMETNI: Van Gog je menadžer Mančester junajteda, a Pikaso je šampanjac!

Teo je pisao majci i tražio dozvolu, a Džo je pisala svoj starijem bratu, koji je 23. decembra poslao telegram s čestitkom. Bejli veruje da je Teo pisao istog dana i Vinsentu, tako da je slavni slikar pismo dobio tog 23. decembra, na dan samosakaćenja.

Nakon što je sebi odsekao uvo završio je u bolnici, a kada se oporavio nastavio je da slika dok nije izvršio samoubistvo dve godine kasnije.

Vinsent Van Gog je danas jedan od najslavnijih slikara na svetu, a za života je bio poptuno anoniman. Od četiri novinske agencije koje su objavile vest o njegovom odsecanju uva, dve su napisale pogrešno njegovo ime, a treća je tvrdile da je Poljak.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA