MISTERIJA AMELIJINE SMRTI: Uspela je nešto što nijedna druga žena pre nje nije, ovo je istina o tragediji koja joj se desila (FOTO)

Verovalo se da se njen avion Elektra srušio u more nakon što je pretrpeo kvarove na motoru. Sada su eksperti ponovo ispitali kosti koje su pronađene na ostrvu Nikumaroru

  • 0

Sudbina američkog pilota Amelije Earhart (39) je oduvek privlačila veliku pažnju. Po najnovijim informacijama se može zaključiti da ona možda uopšte i nije stradala u avionskoj nesreći kao što se dugo verovalo, već da je umrla kao izgnanik.

OVO JE NAJKRAĆA VAZDUHOPLOVNA LINIJA NA SVETU: Let traje samo dva minuta i ceo je prikazan na ovom snimku (VIDEO)

Smatra se da je njena letelica nestala kada je ona pokušala da obiđe svet 1937. godine. Ona je bila prva žena pilot koja je uspela da preleti Atlanski okean pet godina ranije.

Verovalo se da se njen avion Elektra srušio u more nakon što je pretrpeo kvarove na motoru. Sada su eksperti ponovo ispitali kosti koje su pronađene na ostrvu Nikumaroru, gde živi nacija Kiribati.

Oni smatraju da je Amelija svoje poslednje dane provela kao izgnanik na Pacifiku.

Foto: Wikimedia Foto: Wikimedia

Internacionalna grupa Istorije Avijacije iz Filadelfije pokušala je još od 1998. godine da dokaže da te pronađene kosti pripadaju Ameliji. One u potpunosti odgovaraju Amelijinoj visini i etničkom poreklu.

Prethodno je otkriveno da kosti pripadaju izgnaniku, a ne žrtvi avionske nesreće.

Foto: Wikimedia Foto: Wikimedia

- Ljudima nije poznato finalno poglavlje Amelijinog života. Ona je provela dane, pa čak i mesece pokušavajući da preživi situaciju u kojoj se našla - kaže Ric Gillespie koji je vodio studiju.

Uprkost spekulacijama da kosti pronađene 1940. godine pripadaju Ameliji, Britanci su odbacili te tvrdnje nakon što je doktor zaključio da kosti pripadaju muškarcu. Kosti su potom izgubljene sve do 1998. godine.

Foto: Wikimedia/Underwood and Underwood Foto: Wikimedia/Underwood and Underwood

Sada je ta avijatičarska grupa ponovo ispitala nalaze tog doktora. Zaključili su se snimci poklapaju sa Amelijinim rukama.

Smatra se da je Amelija Earhart bezbedno sletela na Nikumaroro, nakon što je imala poteškoća da nađe ostrvo Houvlend, na jugozapadu Havaja.

Foto: Wikimedia Foto: Wikimedia

Njen nestanak je pokrenuo mnoge spekulacije tokom narednih godina, pa čak i to da je ona preživela i da je preuzela novi identitet.

(Telegraf.rs/Izvor:mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA