Pronašao je jaje u dvorištu, a onda je počelo da puca. Iz njega nije izašla životinja već nešto BIZARNO (VIDEO)

Majka priroda je puna iznenađenja...

  • 1

Pečurke su jedan od najčudnijih i najfascinantnijih oblika života na planeti. Jedna od najčudnijih gljiva na svetu je svakako Clathrus Archeri, poznata još i kao "Đavolji prsti".

DŽINOVSKE PEČURKE ZBUNILE MAKEDONCE: Pronađena gljiva težine 15 kilograma!

Dobro pogledajte ovu pečurku, jer podseća na stvorenja iz naučno-fantastičnih filmova.

Printksin: Youtube/Gljiva Printksin: Youtube/Gljiva

Gljiva ima veoma neprijatan miris, raste na zemlji i iz jajeta kasnije izlaze “prsti“, zapravo nešto što podseća na pipke morskih stvorenja.

Poreklom je sa Novog Zelanda i Australije, a prvi put se pojavila u Evropi 1914. godine. Veruje se da su je vojne jedinice donele u Francusku početkom Prvog svetskog rata.

Iako izgleda otrovno, ova vrste pečurke je izgleda jestiva, ali samo kada je u fazi jajeta. U nekim zemljama se čak smatra delikatesom.

Na njih možete naleteti u jesen.

O "Davoljim prstima" počelo je da se priča tek nedavno. Ljudi su se podelili na one kojima je ova pečurka odvaratna i na one koji su oduševljeni njom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • saramakas

    7. novembar 2016 | 10:19

    Kod nas i u Hrvatskoj je poznata kao velika polipovka. Retka je i zakonom zaštićena vrsta i u Hrvatskoj i kod nas. Slično joj je veštičje srce (Clathrus ruber) koje je iste boje a izgleda kao zatvorena mreža sa nepravilnim rupama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA